Úvod Sociálne siete Čo sa to k***a deje?! Trump šialene zúri, jeho sociálna sieť je...

Čo sa to k***a deje?! Trump šialene zúri, jeho sociálna sieť je v troskách!

4
Donald Trump minulý mesiac vypustil do sveta svoju vlastnú sociálnu sieť s názvom Truth Social. Táto platforma vznikla ako náhrada za Twitter, ktorý sa rozhodol zablokovať konto bývalého prezidenta Spojených štátov amerických po tom, ako údajne podporoval násilie v súvislosti s útokom na Kapitol z januára minulého roku. Podobnosť s Twitterom je jasná už na prvý pohľad, a to nielen dizajnovo, ale aj celkovou funkcionalitou. Aby sme to zjednodušili, namiesto tweets máte truths, čiže „pravdy“.
Zdroj: Trump Social/App Store/The Verge
Aplikácia debutovala na pôde USA a hoci bola (a stále je) dostupná len na iOS, údajne sa tešila ohromnému úspechu. Dopyt mal byť tak obrovský, že niektorí užívatelia boli zaradení na čakací zoznam. Iní zas tvrdili, že proces registrácie je chybný a nie je možné ho dokončiť. Napriek sťažnostiam to však vyzeralo, že sa z Truth Social stane úspešný projekt, dokonca sa dokázal prebojovať aj na prvú priečku najsťahovanejších aplikácií v App Store. No žiaľ, opak sa zdá byť pravdou.

Z ambiciózneho projektu po prepadák

Truth Social podľa všetkého nezaznamenala taký úspech, aký si Donald Trump predstavoval. Kvôli nevydarenému debutu vraj priam zúri, pričom zo všetkého obviňuje všetkých okrem seba, píše The Daily Beast. „Čo sa to, k***a, deje,“ údajne povedal počas telefonátu. Hoci sa sieť spočiatku mohla tešiť veľkému dopytu, vyzerá to, že ani tí, ktorým sa podarilo dostať cez registračný proces, sa na nej dlho nezdržiavajú. Priemerné trvanie relácie, respektíve čas trávený používaním aplikácie, má činiť len 90 sekúnd.