Úvod Výrobcovia Xiaomi Xiaomi 12 sa začína vyrábať: PREHĽAD špecifikácií. Čakajte bohatú výbavu!

Xiaomi 12 sa začína vyrábať: PREHĽAD špecifikácií. Čakajte bohatú výbavu!

Xiaomi 12, aspoň čo sa týka vizuálnej stránky, rozhodne nebude možné považovať za nudný smartfón. Interné zdroje tvrdia, že pôjde o smartfón určený pre tých, ktorí obľubujú vyčnievať z radu.

0
Ako udržať smartfóny zaujímavými? Toto je jedna z otázok, ktorá trápi hlavu azda každého jedného veľkého výrobcu na trhu. Nikto nechce byť generický. Apple odstránil jack pre slúchadlá a zaviedol éru výrezov, Samsung predstavil špičkové skladacie smarfóny a Xiaomi zase stavilo na najlepšiu možnú výbavu kombinovanú futuristickým dizajnom. Každý jednoducho má to svoje. Blíži sa koniec roka 2021, čo znamená skorý štart novej sezóny smartfónov. Výrobcovia aj počas roka 2022 predstavia svetu svoje najdokonalejšie produkty, majstrovské kúsky odrážajúce maximálne kapacity skúsených inžinierov. Jedným z prvých bude už v úvode spomenuté Xiaomi. Xiaomi je pomerne unikátna spoločnosť. Pýši sa veľmi vysokými ziskami a pokrýva azda každý jeden segment spätý s menšou spotrebnou elektronikou. Nepochybne však medzi jej najúspešnejšie produkty patria práve smartfóny. Spoločnosť vždy odvádzala skvelú prácu vo vytváraní tých najlepších kompromisov medzi výbavou a cenou, i keď je pravda, že pri tých najvyšších modeloch čísla na uzde veľmi neudržala. No na druhú stranu, to ani konkurencia.

Xiaomi 12 spoznáme už čoskoro

Koniec roka je doslova za rohom, čo znamená, že Xiaomi už onedlho predstaví svoje čerstvé vlajkové lode pre nadchádzajúcich 365 dní. Úplne prvým modelom má byť Xiaomi 12 v základnej verzii. Nepochybne sa však dočkáme aj verzií Pro, Lite a Ultra, podobne ako tento rok. Prvé kúsky už údajne vstúpili do veľkovýroby. Xiaomi 12, aspoň čo sa týka vizuálnej stránky, rozhodne nebude možné považovať za nudný smartfón. Interné zdroje tvrdia, že pôjde o smartfón určený pre tých, ktorí radi vyčnievajú z radu. Ako však uvádza server Gizchina, dizajnéri mali možnosť vyblázniť sa len na zadnej strane, ktorej hlavnou dekoráciou má byť špičkový 50 Mpx snímač obrazu s veľkosťou 1/1,3″.
Zdroj: Gizchina
Predná strana totiž toľko možností neponúka. Predsa len sa na nej nachádzajú len dva komponenty, a to displej a selfie fotoaparát. Výrobca mal pri Xiaomi 12 uplatniť technológiu AMOLED a dnes už štandardnú vyššiu obnvovovaciu frekvenciu pre čo najplynulejší obraz. Pod kapotou máme nájsť čipset Snapdragon 8 Gen 1 (Snapdragon 898), ktorý nám môže byť predstavený koncom tohto alebo začiatkom budúceho mesiaca. V základnej výbave bude k dispozícii aj batéria s prvotriednym 120 W nabíjaním.