Úvod Zariadenia TOP TV za 1 000 €? Hisense ukazuje, že má na úplnú špičku!

TOP TV za 1 000 €? Hisense ukazuje, že má na úplnú špičku!

0
Ak hľadáte televízor za cenu približne 1 000 €, k na Slovensku dobre známym výrobcom sa pridáva ďalší. Spoločnosť Hisense totiž na slovenský trh uvádza šikovný 4K ULED model Hisense U8GQ, ktorý kombinuje fantastickú kvalitu obrazu s ešte lepšou cenou.   Hisense U8GQ disponuje pokročilou ULED obrazovkou s vrstvou kvantových bodov a priamym podsvietením FALD PRO so 120 zónami stmievania. Vďaka tomu dokáže ponúknuť nádherné farby, hlbokú čiernu a špičkový kontrast aj ostrosť. Tam to ale nekončí – televízor je vybavený reprosústavou s priestorovou zvukovou technológiou Dolby Atmos, ako aj technológiou Dolby Vision IQ, ktorá upravuje obraz podľa toho či televízor pozeráte ráno, na obed alebo večer. Samozrejme, novinke nechýbajú ani všetky vychytávky hodné roku 2021. Na svoje si tak neprídu len milovníci filmov, ale vďaka špeciálnemu hernému režimu aj vášniví hráči.

Špičkový obraz cez deň aj v noci

Hisense U8GQ toho záujemcom ponúka skutočne veľa. Medzi hlavné výhody jednoznačne patrí vrstva kvantových bodov (Quantum Dot), ktorá je zárukou širokej palety s viac ako miliardou skutočne prirodzených farieb vrátane vysoko čistej bielej. Spolu s Quantum Dot sa o vysokú kvalitu podania farieb stará aj technológia Dolby Vision IQ. Jej výhody popisuje produktový manažér značky Hisense, Matej Hušták: „Využíva senzor na rozpoznanie okolitého svetla i široký ekosystém zariadení, aby zážitok zo sledovania posunula ešte nad rámec HDR, teda technológie vysokého dynamického rozsahu. Výsledkom je dokonale prirodzený obraz upravený podľa aktuálnych svetelných podmienok s rozšírenou reprodukciou detailov v tmavých i svetlých častiach obrazu a s väčšou dynamikou. Nové TV s vysokým jasom až 1000 nitov tak ponúknu brilantný obraz nielen v noci alebo pri zatiahnutých závesoch, ale aj cez deň, keď je miestnosť plná prirodzeného svetla. A to so širokým pozorovacím uhlom a bez odleskov,“ vysvetľuje.
Okrem toho je U8GQ vybavená aj technológiou Full Array Local Dimming PRO so 120 nezávisle ovládanými zónami stmievania (na 65“ modeli). V praxi to znamená, že čierna bude skutočne dokonalá a kontrast fantastický cez deň aj v noci.

Zvuk a obraz ako v kine

V TV sa nachádza reprosústava 2.1.2 s podporou priestorovej zvukovej technológie Dolby Atmos. Tí, ktorí si už Dolby Atmos vyskúšali vedia, aký veľký rozdiel dokáže vytvoriť. Filmovú pripravenosť „ako v kine“ podčiarkuje aj podpora formátu HDR 10+ aj certifikačný štandard IMAX Enhanced.
Hisense si dal záležať nielen na hardvérovej stránke svojho televízora, ale aj na softvéri. Výsledkom je inteligentná platforma VIDAA U 5.0 Smart OS, ktorá je jednoduchá, čistá intuitívna a pohotová a ponúka podporu pre celý rad streamovacích služieb, ako sú napríklad YouTube, Netflix či Amazon Prime. Na ovládači nájdete aj tlačidlo na rýchly prístup k Facebook Watch. Slovenskí a českí diváci sa určite potešia prítomnosti rôznych lokálnych aplikácií. Spomenieme napríklad VOYO, Lepší.TV, SLEDOVÁNÍ TV, TV Seznam a podobne.

PlayStation 5 alebo nový Xbox? Žiaden problém

Ak patríte medzi šťastlivcov a vlastníte jednu z konzol novej generácie, novinku od Hisense si absolútne zamilujete. Vybavená je totiž aktuálne najnovším štandardom HDMI 2.1, ktorý zabezpečí automatické zapnutie herného režimu Game Mode Pro. Súčasťou tohto režimu je napríklad funkcia nepretržitej variabilnej obnovovacej frekvencie VRR, čím sa eliminuje oneskorenie, chvenie a trhanie snímok. Presne tak, podpora 120 Hz obnovovacej frekvencie tomuto televízoru nerobí žiaden problém.
TV okrem fyzických portov nechýba ani rozhraním Bluetooth, dvojpásmovou Wi-Fi a prešla dokonca certifiáciou TÜV Rheinland za nízke emisie modrého svetla a ochranu súkromia. 55-palcová verzia tejto TV stojí 1 049 €, väčšia 65-palcová verzia stojí 1 349 €.