Úvod Zariadenia Ako športovať doma: Inteligentné bežecké pásy schováte aj v paneláku!

Ako športovať doma: Inteligentné bežecké pásy schováte aj v paneláku!

Posledné dva roky si mnohí z nás museli zvyknúť na nový spôsob práce či štúdia – z domu. Ostať fit pritom nie je ľahké, s čím vám môžu pomôcť inteligentní a hlavne spratní pomocníci.

2

Tento a minulý rok mnohí objavili kúzlo aj nevýhody práce či štúdia z domu. Doma je predsa len najpohodlnejšie, no výhody prekrývajú aj niektoré nevýhody. Doma sa mnohí neprinútia začať cvičiť alebo sa aspoň trochu hýbať.

Našťastie žijeme v modernej dobe, v ktorej existuje mnoho šikovných riešení, vďaka ktorým si môžete zabehať alebo sa poprechádzať aj z domu. Nezastaví vás dážď, sneh ani nepríjemný vietor. Navyše, pozrieť si pri tom môžete váš obľúbený film či seriál. Úplná paráda.

V TECHBYTE sme si pre vás pripravili niekoľko fantastických tipov na pomocníkov, ktorí vám pomôžu ostať fit aj v studených zimných mesiacoch pretkaných lockdownom.

ACGAM B1 – Ako behať z domu čo najlacnejšie

🛒 Cena: 165,90 € | 🎫 Kupón: NNNINFLUENCER50 | 🚚 Poštovné do SR: Zadarmo

Bežecký pás ACGAM B1 je ideálny pre začiatočníkov, ktorí sa chcú doma „poprechádzať“ alebo si len zľahka zabehať. Zodpovedá tomu aj jeho maximálna rýchlosť, ktorú vie dosiahnuť – 6 kilometrov za hodinu.

Rýchlosť si samozrejme môžete meniť podľa toho, čo od neho potrebujete. Rozsah je široký – od 1 km/h až po maximálnych 6 km/h.

Pás má v sebe zabudovaný Bluetooth reproduktor, vďaka čomu počas cvičenia môžete počúvať svoj motivačný playlist alebo si pustiť obľúbený podcast.

Konštrukcia je vybavená niekoľkými vrstvami materiálov, ktorých úlohou je čo najefektívnejšie tlmiť kroky a tým chrániť vaše kĺby. Poteší určite aj rám, ktorého sa môžete držať a pripevniť si naň telefón či tablet.

No a keď docvičíte, pás ACGAM B1 jednoducho zasuniete pod posteľ alebo pohovku. Je totiž skutočne spratný. Spomenieme ešte nosnosť tohto pásu, ktorá predstavuje 100 kg.

Xiaomi WalkingPad C2: Štýlový pomocník

🛒 Cena: 221,79 € | 🎫 Kupón: NNNGADGE7 | 🚚 Poštovné do SR: Zadarmo

Druhým na zozname je bežecký pás z dielne Xiaomi. Svojou funkčnosťou je veľmi podobný modelu ACGAM B1, líši sa však dizajnom a tým, ako sa skladá, resp. uskladňuje. Vďaka novej skladacej konštrukcii ho schováte naozaj kdekoľvek.

Poteší aj vylepšený bezkefový motor, ktorý dokáže rozhýbať kohokoľvek s váhou do 100 kg. Samotný pás váži 25 kilogramov, je vysoký len 13,6 cm a zložiť ho môžete o 180 stupňov.

WalkingPad C2 ponúka maximálnu rýchlosť 6 km/h, ktorú si podľa potreby môžete znížiť na 4 km/h, resp. 2 km/h. Výhodou je možnosť prepojenia s mobilnou aplikáciou, v ktorej si môžete zaznamenávať všetky svoje cvičenia. Poteší aj fyzický ovládač, pomocou ktorého budete jednoducho ovládať rýchlosť.

ACGAM T02P: Pre mierne pokročilých

🛒 Cena: 265,26 € | 🎫 Kupón: ACGAMT02P | 🚚 Poštovné do SR: Zadarmo

ACGAM T02P je určený pre ľudí, ktorí už majú s bežeckými pásmi nejaké skúsenosti. Jeho maximálna rýchlosť totiž dosahuje 12 km/h a aj keď sa to nezdá ako veľa, je to veľmi rýchle tempo, ktoré nedokáže udržať len tak hocikto.

Podobne ako pri modeli ACGAM B1, aj v prípade modelu T02P si však rýchlosť môžete prispôsobiť svojim potrebám. Nastaviť si ju môžete v rozsahu od 1 km/h až po 12 km/h.

Vnútri pásu sa schováva mnoho systémov navrhnutých tak, aby ste cvičili čo najbezpečnejšie. Nechýba protišmyková vrstva či 8 absorpčných stĺpčekov pre čo najmäkší dopad.

Počas cvičenia môžete použiť ovládanie cez aplikáciu, nastavenia však môžete sledovať aj na zabudovanom LED displeji. Vzhľadom na to, že pás budete pravdepodobne používať v byte alebo dome, v ktorom okrem vás býva ešte niekto iný, poteší aj fakt, že motor s výkonom 2 konských síl nie je hlučný. Dosahuje hlasitosť len 60 dB.

ACGAM T02P váži 31 kg, je vysoký 14 cm a môže ho využívať ktokoľvek s váhou do 110 kg.

WalkingPad R1 Pro: Prémiový pás s krásnym dizajnom

🛒 Cena: 408,10 € | 🎫 Kupón: NNNGADGETS8 | 🚚 Poštovné do SR: Zadarmo

Nakoniec sa dostávame k najdrahšiemu bežeckému pásu v našom výbere. Kingsmith WalkingPad R1 Pro disponuje elegantným dizajnom, extrémne pevnou konštrukciou a kvalitnými komponentami pre čo najlepší zážitok z domáceho cvičenia.

Vďaka inovatívnemu mechanizmu skladania ho zložíte a odložíte veľmi rýchlo a takmer kamkoľvek. Pás dosahuje maximálnu rýchlosť 10 km/h, čo, dovolíme si tvrdiť, postačí drvivej väčšine z nás. Zacvičiť si môžu všetci s váhou do 110 kg, ktorí ho budú môcť ovládať nielen cez priložený ovládač, ale aj cez aplikáciu.

Samozrejmosťou je držiak, ktorého sa počas cvičenia môžete držať alebo ho použiť ako držiak na telefón či tablet.

ACGAM ET225E: Pracujte a prechádzajte sa zároveň

🛒 Cena: 221,79 € | 🎫 Kupón: NNNGADGETS6 | 🚚 Poštovné do SR: Zadarmo

Mnohé štúdie dokazujú, že sedenie patrí medzi nových zabijakov ľudí. Oveľa zdravšie je pri práci stáť alebo sa dokonca prechádzať. Pomôcť vám v tom môže výškovo nastaviteľný stôl ACGAM ET225E, ktorý vďaka rýchlemu motoru a šikovným senzorom doslova zmení spôsob, akým trávite čas v práci či doma.

Môžete si kúpiť len podstavec s nohami (k dispozícii v čiernej alebo bielej farbe) alebo aj s drevenou doskou (vo viacerých farbách) a vytvoriť tak kompletný stôl. Najviac sa nám však na tomto modeli páči, že je výškovo aj šírkovo nastaviteľný, vďaka teleskopickým nohám v troch úrovniach môžete stôl umiestniť v rozmedzí 62 až 127 cm podľa toho či chceme pracovať v stoji alebo v sede. Okrem toho sa dá prispôsobiť aj na šírku 120 – 180 cm a hĺbku 60 – 80 cm. Stôl má nosnosť úctyhodných 125 kilogramov. Zaťažiť ho počítačom sa teda báť nemusíte.

Stačí si k nemu dokúpiť dosku v rozmere, v ktorom ju potrebujete, a o zdravší spôsob práce či štúdia máte postarané. Skombinujte ho s jedným z bežeckých pásov a dostanete sa na úroveň, ktorú vám budú závidieť.