Úvod Zariadenia Viete si pre seba vybrať lacný, ale dobrý mobilný telefón?

Viete si pre seba vybrať lacný, ale dobrý mobilný telefón?

Viete, na čo sa zamerať?

3
Foto: Roman Samborskyi/Shutterstock.com

Všeobecne sa verí sa, že čím je telefón drahší, tým je funkčnejší a pohodlnejší. Čiastočne je to aj pravda, no väčšina majiteľov sofistikovaných mobilných telefónov z ich špičkových funkcií a schopností nevyužije ani polovicu.

Ak teda nemáte dostatok peňazí na kúpu mega pokročilého zariadenia, nebuďte sklamaní. Naše tipy vám pomôžu na Okay.sk nájsť lacný, ale veľmi dobrý telefón, s ktorým vybavíte všetko potrebné a užijete si veľa zábavy.

Najlepší výrobcovia dobrých a lacných telefónov

Najlepšie telefóny na svete tradične a od nepamäti vyrábajú spoločnosti Apple a Samsung. Žiaľ, špičkové modely týchto výrobcov stoja viac peňazí a nie každý si ich môže dovoliť. Samozrejme, riešením je, kúpiť si model rovnakej značky z predošlej série. Tu však treba postupom času rátať s jeho „obmedzenou“ funkčnosťou, ktorá vám podľa moderných štandardov neprinesie z vlastníctva  značkového zariadenia tak veľké  potešenie. A možno ani nemusí.

Sú tu predsa aj iné a rovnako kvalitné mobilné telefóny v oveľa dostupnejšej cene.

Na potešenie mnohých a viac či menej náročných používateľov, sa mladé ázijské firmy už naučili vyrábať slušné zariadenia, ktoré sú 6 -10 krát lacnejšie ako výrobky spomínaných značiek.

Takéto lacné, ale dobré mobilné telefóny môžete nájsť u nasledujúcich výrobcov značiek:

  • Xiaomi;
  • Huawei;
  • Nokia;
  • Lenovo;
  • Motorola;
  • LG a iné.

Top modely týchto spoločností obstáli v najlepších hodnoteniach BestBuy už niekoľkokrát, čo znamená, že aj medzi lacnými mobilnými telefónmi existuje veľa dobrých zariadení, ktoré spĺňajú prísne štandardy kvality.

Aby ste ale predsa len v snahe o úsporu v domácnosti nemuseli obetovať dôležité vlastnosti a funkcie zariadenia, prezradíme vám, čomu musíte pri výbere lacnejších mobilov venovať osobitnú pozornosť?

Najdôležitejšie vlastnosti, ktoré si treba všímať

Napriek svojej neustálej popularite, inteligentné dotykové telefóny sebavedomo vytláčajú tlačidlové modely z trhu, a to nielen vďaka svojej bohatej funkčnosti a štýlovému vzhľadu. Mnoho slušných smartfónov sa na trhu objavilo za prijateľnú cenu, ktorá ich radí na úroveň vyspelých konkurentov.

Ich vlastnosti samozrejme nevyvolávajú vždy u všetkých obdivné povzdychy, ale sú celkom prijateľné. Rozpočtovo dobrou voľbou môže byť hlavný aj predný fotoaparát s vysokým rozlíšením niekoľkých megapixelov, ktoré sa so zvyšujúcim počtom doplnkových fotoaparátov v zariadení násobia. Uhlopriečka obrazovky tu spravidla presahuje 5 až 5,5 ″, pričom rozlíšenie je celkom slušné a veľmi ľahko dosahuje úroveň HD (1280 x 720 pixelov). Oceníte aj skvelý operačný systém.

RAM-ka v lacnejších smartfónoch sa môže pochváliť dobrým objemom 1-3 až 6 GB. Procesor môže mať 2, maximálne – 4 jadrá, čo vám bude stačiť aj na „náročnejšie“ hry.

Donedávna bola problémom lacných smartfónov slabá batéria. Dnes vám pri plnej prevádzke a neustálom pripojení k Wi-Fi alebo inej sieti vydrží aj niekoľko dní, závisí samozrejme, do ktorého modelu a značky investujete.

Medzi ďalšie klady obľúbených a lacných smartfónov patrí:

  • Široký výber a moderný dizajn rôznych modelov;
  • Funkčnosť;
  • Výkonný procesor a veľká kapacita pamäte;
  • Prítomnosť ďalšej prednej kamery;
  • Veľká obrazovka na pohodlné ovládanie.

Pokiaľ teda hľadáte mobil, v ktorom sa vyznáte, nepripraví vás pritom o celý rodinný rozpočet a úspory, určite si popri cene všímajte aj všetky spomenuté informácie a to najlepšie zariadenie, ktoré vám bude verne slúžiť roky, si určite na Okay.sk nájdete.