Úvod Výrobcovia Samsung Samsung Galaxy S22, S22+ a S22 Ultra: Všetko, čo zatiaľ vieme!

Samsung Galaxy S22, S22+ a S22 Ultra: Všetko, čo zatiaľ vieme!

Na zozname sa opäť nachádzajú tri zariadenia, a to základný Galaxy S22, vylepšený Galaxy S22+ a špičkový Galaxy S22 Ultra, ktorý, rovnako ako po minulé roky, ponúkne to najlepšie z aktuálneho arzenálu spoločnosti Samsung.

0
Samsung na tento rok už skončil s vlajkovými loďami. Očakáva sa, že v nasledujúcich mesiacoch predstaví ešte nástupcu veľmi úspešného Galaxy S20 FE z minulého roku. Potom si na ďalšie smartfóny z vyššej triedy budeme musieť počkať až do januára, kedy nám juhokórejský výrobca predstaví sériu Galaxy S22. Aj keď je január ešte ďaleko, už teraz si čo-to vieme o pripravovaných modeloch povedať. Tou najzákladnejšou informáciou je, že sa na zozname opäť nachádzajú tri zariadenia, a to základný Galaxy S22, vylepšený Galaxy S22+ a špičkový Galaxy S22 Ultra, ktorý, rovnako ako po minulé roky, ponúkne to najlepšie z aktuálneho arzenálu spoločnosti Samsung.

Galaxy S22

Galaxy S22 bude najmenším modelom z chystanej trojice, uhlopriečka jeho displeja má dosahovať len 6,06 palca. Aj tento rok sa podľa všetkého dočkáme panelu s podporou pre vysokú 120 Hz obnovovaciu frekvenciu. Pod kapotou zariadenia bude možno nájsť dva vysoko výkonné čipsety, konkrétne v závislosti od trhu, na ktorom sa bude predávať. V USA sa užívatelia budú radovať z procesoru Snapdragon 898, ktorý Qualcomm predstaví koncom tohto roku. V Európe Galaxy S22 príde s čipom Exynos 2200. Ten má spolupracovať s renomovanou značkou AMD, konkrétne v rámci GPU, čiže grafického procesora. Okrem procesora bude interiér obývať aj batéria, ktorá však bude o niečo menšia ako pred rokom. Jej kapacita má dosahovať len 3 700 až 3 800 mAh. Čo sa týka optiky, základný model má do vienka dostať snímač Samsung ISOCELL GN5 s rozlíšením 50 Mpx. Sekundovať mu údajne bude 12 Mpx širokouhlý senzor a 10 Mpx teleobjektív.

Galaxy S22+

Prostredný model na tom bude veľmi podobne ako ten základný. V tomto prípade sa však dočkáme LTPS displeja s uhlopriečkou 6,55 palca. Taktiež sa dočkáme 50 Mpx hlavného snímača, ktorého úlohu zohrá ISOCELL GN5, a špičkového Snapdragon 898/Exynos 2200. Jeden z hŕstky rozdielov nájdeme napríklad v oblasti batérie, ktorá má v tomto prípade poskytnúť kapacitu 4 500 až 4 600 mAh.
galaxy-S22-leak-4
galaxy-S22-leak-3
galaxy-S22-leak-2
galaxy-S22-leak-1

Galaxy S22 Ultra

Dostávame sa ku hlavnej hviezde večera – ku Galaxy S22 Ultra, najvýkonnejšiemu (a najdrahšiemu) členovi očakávanej rodinky. Čo ponúkne? Prednú stranu má pokrývať 6,81-palcový displej doplnený o LTPO vrstvu, ktorá zabezpečí adaptívnu, respektíve prispôsobivú obnovovaciu frekvenciu s maximálnou hranicou 120 Hz. Srdcom zariadenia bude aj v tomto prípade Snapdragon 898, resp. Exynos 2200. Veľké telo Galaxy S22 Ultra má pri živote udržiavať pomerne objemná 5 000 mAh batéria s podporou pre 45 W drôtové nabíjanie. Čo sa týka fotoaparátov, špekulovalo sa o partnerstve s japonským výrobcom Olympus, ktorého výsledkom mal byť hlavný snímač s rozlíšením až 200 Mpx. Ten sa však vyjadril, že „nie je o čom hovoriť ani čo oznámiť“. Či bude mať tento zvrat udalostí vplyv na implementáciu 200 Mpx objektívu zatiaľ nie je úplne jasné. Samsung nedávno predstavil vlastný 200 Mpx snímač s označením ISOCELL HP1. Poputuje na zadnú stranu S22 Ultra? Uvidíme.

Samsung a AMD

Samozrejme, nemôžeme hovoriť o rade Galaxy S22 bez toho, aby sme aspoň nespomunuli spoluprácu Samsungu a AMD. Dobrou správou je, že Exynos 2200, ktorý poženie všetky tri chystané modely, skutočne bude disponovať grafickým čipom od AMD. A podľa všetkého pôjde o poriadnu mašinu. Presvedčte sa sami.
https://www.youtube.com/watch?v=uf2mGLrOqpg&t=56s

Aktuálna cena Samsung Galaxy S21 UItra