Úvod Výrobcovia Xiaomi Xiaomi rieši vážny problém: Toto sa na ich zariadeniach zmení už čoskoro!

Xiaomi rieši vážny problém: Toto sa na ich zariadeniach zmení už čoskoro!

5

Ak vlastníte smartfón od Xiaomi, možno ste aj vy natrafili na problém so senzorom priblíženia. V niektorých zariadeniach čínskej značky nepracuje spoľahlivo, čo sa spoločnosť snaží napraviť softvérvými aktualizáciami.

Senzor priblíženia je malou, no dôležitou súčiastkou. Stará sa napríklad o to, že displej automaticky zhasne po tom, ako si smartfón po prijatí hovoru priložíte k hlave. Vďaka tomu nedôjde k žiadnym náhodným dotykom, ktoré by mohli počas hovoru spustiť určité funkcie.

Spoločnosť Xiaomi vypočula spätnú väzbu od používateľov, ktorí sa na zle fungujúci senzor priblíženia sťažujú. Mnohí sa domnievajú, že ide o hardvérový, nie softvérový problém. Výrobca s nimi očividne súhlasí.

Xiaomi
Model Mi Mix 4, najnovší high-end smartfón čínskeho výrobcu.

Server GizChina totižto informuje, že spoločnosť Xiaomi vymení dodávateľa problémových súčiastok. V súčasnosti komponenty nakupuje od spoločnosti Elliptic Labs, jej senzory priblíženia sa nachádzajú vo všetkých novších smartfónoch Xiaomi.

TIP REDAKCIE
Tesla Bot: Musk ukázal humanoida, ubezpečuje, že bude dobrý

Po novom bude Xiaomi dodávať súčiastky firma Minghao Sensing, ktorá vyrába čipy a mikroelektromechanické snímače od roku 2011. Okrem výmeny dodávateľa komponentov má spoločnosť v úmysle prepracovať aj súvisiaci softvér tak, aby sa problémy so senzormi priblíženia už nikdy neopakovali.

Nie je známe, kedy Spoločnosť Xiaomi avizovaný proces výmeny dodávateľa dokončí. Dá sa však predpokladať, že nadchádzajúce smartfóny, minimálne tie z vyšších tried, už budú vybavené kvalitnejším a spoľahlivejším senzorom priblíženia.