Úvod Zariadenia FIIDO X bude šialený: 130 km dojazd a dizajn ako zo sci-fi!

FIIDO X bude šialený: 130 km dojazd a dizajn ako zo sci-fi!

Vďaka snímaču krútiaceho momentu dokázal FIIDO zvýšiť dojazd až na 130 km.

5

Po tom ako spoločnosť FIIDO ukázala ústrižok z pripravovaného modelu FIIDO X teraz ukazuje oveľa viac. Nový elektrický bicykel sa blíži a my konečne vieme, čo všetko ponúkne. A že toho nebude málo!

Pri skladacích elektrických bicykloch doteraz platilo, že sa výrobcovia skôr zameriavali na užitočnosť, než na dizajn. A to je, samozrejme, dobre. Spoločnosť FIIDO, jeden zo špecialistov na tento typ dopravného prostriedku sa to rozhodol zmeniť. Okrem toho, že ich nový FIIDO X patrí medzi najužitočnejšie a šikovnejšie bicykle aké sme tu mali, prináša aj úplne nový dizajn.

Jeho základom je minuloročný FIIDO D11, ktorý sme recenzovali aj my na AndroidPortal.sk. Je to dobrý základ, keďže D11-tka bola našim favoritom za celý minulý rok. Nie sme v tom sami, FIIDO D11 zozbieral v kampani na štartovači Indiegogo až 1 milión dolárov, čo sa tento rok pokúsi prekonať FIIDO X.

Spoločnosť si pripravila krátku upútavku toho, čo na vás čaká.

FIIDO X: Nabitá špecifikácia

🔋 418 Wh batéria | 🚴 130 km dojazd | SHIMANO | 💨 25 km/h

Spoločnosť včera oznámila, že na trh sa nedostane len jedna, ale hneď dve verzie – FIIDO X a FIIDO X Lite. Obe verzie ponúkajú rovnaký typ batérie zapustenej do sedadla. Klasické „Xko“ ponúkne 418 Wh batériu, Lite verzia zas 209 Wh článok.

Veľkou výhodou totho bicykla je fakt, že používa snímač krútiaceho momentu, ktorý elektrický motor zapája automaticky po tom, ako „zacíti,“ že ste zabrali do pedálov. Aj vďaka využitiu tejto technológie sa inžinierom podarilo zvýšiť celkový dojazd na 130 kilometrov (X), resp. 60 kilometrov (X Lite).

Elektromotor vám bude pomáhať až do dosiahnutia maximálnej rýchlosti 25 km/h, ktorú dokáže hravo udržiavať. Oba modely ponúkajú 7-stupňovú „prehadzovačku“ SHIMANO, konštrukciu zo zliatiny horčíka, prepracovaný mechanizmus na skladanie, zaheslovanie batérie (ochrana pred krádežou), vstavané LED svetlá a náhon na zadné koleso.

Výkonnejší z oboch modelov ponúkne hydraulické kotúčové brzdy, zatiaľ čo lacnejší sa musí spoľahnúť na mechanické kotúčové brzdy.

Koľko bude stáť?

🛒 Dostupný za: 1 099 dolárov (926,68 € bez DPH) | Dostupný od: 13. júla 2021

Maloobchodná odporúčaná cena FIIDO X je 1 999 dolárov (1 685 € bez DPH), no nie je finálna. Aj zákazníci zo Slovenska budú mať totiž možnosť kúpiť si bicykel lacnejšie. Výrazne lacnejšie.

Počas kampane na štartovači Indiegogo totiž výrobca uplatní akciovú cenu zníženú o takmer 50 %. FIIDO X tak môže byť váš za oveľa nižšiu cenu 1 099 dolárov (926,68 € bez DPH). Predaj začne už v utorok, t.j. 13. júla.

Lacnejší FIIDO X Lite s nižším dojazdom sa bude predávať za 758 € bez DPH.

Tí z vás, ktorí sa stále rozhodujú a chceli by si prečítať o tom, čo bicykle od FIIDO ponúkajú, odporúčam vám prečítať si recenziu na minuloročnú „vlajkovú loď“ FIIDO D11.