Úvod Zariadenia Bolí ťa chrbát? Toto ti zaručene pomôže, využiť to môžeš doma aj...

Bolí ťa chrbát? Toto ti zaručene pomôže, využiť to môžeš doma aj v práci

Ako ostať zdravý? Možností je niekoľko, výškovo nastaviteľný stôl je skvelým začiatkom.

0

Všetci si prácu v kancelárii alebo na homeoffice spájame so sedením, pri ktorom sa nevyžaduje žiadna fyzická námaha. Odborníci sú už unavení z pripomínania toho, že sedenie neprispieva k zdraviu. Ak máte aj vy prácu s týmito charakteristikami, možno sa cítite dobre teraz, no dokedy vám to vydrží? Mali by ste zvážiť len malú zmenu. Čo si tak notebook či počítač položiť na výškovo nastaviteľný stôl? Ak by ste sa viac chceli dozvedieť o jednom z najlepších modelov, čo sa pomeru kvality a ceny týka, čítajte ďalej.

ACGAM KVTD-2: Prečo je prospešný?

🛒 Cena: 185,25 € | 🎫 Kupón: NNN9THDESK | 🚚 Poštovné do SR: Zadarmo (kuriér)

Tento článok nie je určený len pre tých, ktorí momentálne pracujú dištančne, ale aj tých, ktorí majú na starosti zariadenie kancelárií. Či už svojich vlastných alebo ako súčasť pracovnej náplne v spoločnosti, v ktorej momentálne pracujete.

Podľa lekárov predstavuje sedenie dlhé hodiny zdravotné riziká, ako napríklad väčšiu náchylnosť na srdcové ochorenia, bolesti chrbta a krku, svalové problémy, ako aj niektoré kognitívne poruchy. Je dokázané, že práca v stoji zvyšuje produktivitu, pomáha udržiavať požadovanú hmotnosť, posilňuje svaly a predchádza kardiovaskulárnym ochoreniam.

Nie všetko je však čiernobiele a v niektorých prípadoch môže byť príliš veľa hodín strávených na nohách kontraproduktívnych: bolesť nôh alebo kŕčové žily sú často hlavnými problémami s tým spojenými.

Čo teda spraviť? Vybrať si môžete výškovo nastaviteľný stôl, ktorý sa prispôsobí tomu, čo práve potrebujete. Chcete si posedieť? Žiaden problém. Jedným stlačením tlačidla sa stôl zníži na výšku, ktorá je pre vás ideálna. Chceli by ste sa kúsok „natiahnuť“? Opäť žiaden problém, jedno tlačidlo vašu pracovnú stanicu vynesie vyššie a môžete sa k nej postaviť.

Hlavné výhody stola

Hlavnou výhodou, okrem toho že je výškovo nastaviteľný, je rýchla inštalácia, ktorá ti nezaberie viac ako 10 minút. Výrobca neustále zdokonaľuje dizajn stola tak, aby ste sa pri jeho inštalácii nijako nenatrápili.

Stôl od ACGAM je vybavený dvoma ochrannými systémami. Prvý prístroj chráni pred prepätím, čím výrazne znižuje riziko požiaru. Druhý systém zas dáva pozor na to, aby ste dosku neznížili tak nízko, že by mohlo dôjsť k poškodeniu niečoho, čo sa nachádza v jeho blízkosti. To je fantastická vec, na ktorú nedáte dopustiť.

Ovládací prvok na stole si dokáže zapamätať 3 nastavenia výšky a nechýbajú ani šípky pre manuálnu korekciu výšky na milimeter presne. Zo sedenia sa jedným tlačidlom stôl zdvihne a môžete pokračovať v stoji.

Konštrukcia podporuje dosky široké 120 až 180 centimetrov a hlboké 60 až 80 centimetrov. Samotný stôl môžete nastaviť na dĺžku 105 až 165 centimetrov. Stôl dokáže dvihnúť až 80 kilogramov, čo stačí aj na tie najväčšie počítačové zostavy. Pri váhe 24,2 kg sa však nie je čomu čudovať.