Úvod Elektromobilita Chuligáni do nabíjačiek tlačia mleté mäso: Výrobcovia sú zúfalí, nestíhajú ich opravovať

Chuligáni do nabíjačiek tlačia mleté mäso: Výrobcovia sú zúfalí, nestíhajú ich opravovať

Nový trend má ničivé následky. Majitelia elektromobilov nemajú svoje autá kde nabíjať.

38

So stúpajúcou popularitou elektromobilov stúpa aj počet útokov zo strany ľudí, ktorým sa elektromobilita až tak nepáči. Zatiaľ čo väčšina svoje názory prejaví maximálne na sociálnych sieťach, niektorí sa svoje rozhorčenie rozhodnú ukázať aj inak.

Najhoršie postihnutým je podľa všetkého Nemecko. Vandali totiž skupujú mleté mäso, ktoré potom natlačia do nabíjačiek elektromobilov.

Mleté mäso ako pomsta?

V oblasti Mníchova tak museli do času, kým technici vymenia nabíjačky, dočasne odstaviť niekoľko nabíjacích staníc. Problém je to naozaj kuriózny a zároveň veľmi nepríjemný. Hlavne ak ste majiteľom elektromobilu s batériou, ktorá hlási len niekoľko % zostávajúcej kapacity.

Podľa servera Teslarati takéto poškodenie nabíjacej stanice nie je ojedinelé. V oblasti Mníchova malo byť poškodených hneď niekoľko staníc.

Na podobné správanie je zvyknutých veľa majiteľov elektromobilov. Pekným príkladom je napríklad masová blokáda nabíjacích staníc autami, ktoré nie sú elektromobilmi.

Napriek tomuto všetkému je jedna vec istá. Elektromobily sú tu a tu aj ostanú. A žiadne množstvo mletého mäsa tomu nezabráni.