Úvod Zariadenia Tuya TIE 2021: Ak si vývojár, firma či predajca, získaj prístup k...

Tuya TIE 2021: Ak si vývojár, firma či predajca, získaj prístup k viac ako 250 000 smart produktom

Tuya je v našich končinách menej známa značka. Združuje však vyše 250 000 rôznych zariadení.

0

Tuya je jeden z najväčších hráčov na poli smart home zariadení na svete. Už minulý rok organizovali úspešnú výstavu IoT riešení pod názvom TIE.

Ak neviete, čo čakať, ide o niečo podobné ako MWC alebo IFA, no pre inteligentné zariadenia, ktoré sa ešte len chystajú na trh a ktoré budú súčasťou platformu Tuya. Tuya ponúka riešenia obsahujúce PaaS platformu, SaaS schopnosti a dokonca zastrešuje aj vývoj zariadení a softvéru.

Spoločnosti, vývojári a predajcovia tak vďaka obrovskému eventu dokážu naviazať kontakty a posunúť svoje podnikanie opäť o niečo ďalej.

Exhibícia prebehne medzi 16. marcom a 15. aprílom.

Výstava sa bude konať medzi 15. marcom a 16. aprílom. Registrácia je úplne zadarmo, spraviť tak môžete na tejto adrese.

TIE 2021: Čo môžete očakávať?

Veľká časť Tuya expo je zameraná na B2B, teda obchodovanie a networking medzi spoločnosťami. Predajcovia majú možnosť vyskúšať si najnovšie produkty spadajúce do ekosystému Tuya a požiadať o zaslanie vzoriek. Veľmi zaujímavou možnosťou pre predajcov je fakt, že ide o tzv. „white label“ produkty, ktoré si jednotlivé spoločnosti môžu označiť svojím logom a ďalej ich takto predávať.

Na exhibícii si tak jednotlivé spoločnosti, resp. podnikatelia môžu pozrieť, čo sa na trh ešte len chystá.

Aplikácia Tuya má v Google Play fantastické hodnotenie.

Tuya: Čo robia?

Tuya ponúka hardvérové aj softvérové riešenia pre IoT zariadenia. Spoločnosť je najznámejšia hlavne vďaka IoT Cloud platforme. Firma však toho dokáže oveľa viac. Jej Smart life aplikácia podporuje širokú škálu zariadení rôznych výrobcov, vďaka čomu sa platforma dokáže postarať o potreby širokej verejnosti.

Tuya vrába takmer všetky smart home zariadenia.

V praxi to znamená, že ak si zákazníci kúpia niekoľko zariadení od rôznych výrobcov, môžu ich združiť v jednej aplikácii, ktorá si rozumie so všetkými. Takýto systém rieši problémový chod aplikácií menších firiem, ktoré si vyvíjajú nielen hardvér, ale aj softvér.

Od najmenších, až po tie väčšie.

Tuya Smart Life aplikácia, na druhú stranu, má pevné miesto v Google Play a fantastické hodnotenie (4,5 hviezdičky z vyše 14 000 hodnotení). Kvalitou sa môže porovnať napríklad s Philips Hue, TP-Link Kasa či Eufy. K takejto aplikácii môžete mať prístup aj vy.

SaaS a komerčné aplikácie

Tuya toho vyvíja oveľa viac ako len aplikácie pre bežných spotrebiteľov. Pekným príkladom je Apartment SaaS platforma, ktorá poskytuje bohaté možnosti a hlavne otvorené API pre prepojenie niekoľkých systémov určených pre správu prenajímateľov a nájomcov.

Tuya: Člen Zigbee

Väčšina produktov, ktoré Tuya ponúka sa ovládajú cez Wi-Fi. Neplatí to však o niekoľkých výnimkách, ktoré sa dajú ovládať aj cez protokol Zigbee. Tuya je totiž od júna 2020 členom predstavenstva Zigbee Alliance. Tí, ktorí nevedia, aký rozdiel je medzi Zigbee a Wi-Fi – Zigbee je bezdrôtová komunikačná technológia určená aj pre ovládanie smart home zariadení. Používa ju napríklad Philips pri produktoch Hue, ale aj mnohí ďalší.

Tuya: Aké produkty budú k dispozícii?

Tuya ponúka skutočne pestrý repertoár zariadení, ktoré oslovia väčšinu klientov.

Chýbať nemôžu typické smart home produkty ako svetlá, inteligentné zástrčky či senzory. Ponúkajú však menšie aj väčšie zariadenie, ako napríklad robotické vysávače, práčky, chladničky či klímy. V ich portfóliu sa dokonca nachádzajú aj bezpečnostné kamery, elektrické bicykle a kolobežky.

Mnohé zo zariadení sa ďalej dajú integrovať do rôznych služieb. Spomenieme napríklad hlasových asistentov Alexa, Google asistent a SmartThings. Ovládať sa však dajú aj cez IFTTT.

>>> Zaregistrovať sa <<<

Veľkosť Tuya je v našich končinách relatívne neznáma. Ak ste však firma či podnikateľ, ktorý by si chcel vyskúšať predávať vlastnú značku smart home zariadení, Tuya môže byť to pravé orechové pre vás. Na Tuya TIE výstave sa môžete zadarmo dozvedieť o všetkom, čo bude v roku 2021 dostupné.