Úvod Sociálne siete Twitter Sociálna sieť zakročila: Toto už nemôžete napísať, hrozí tvrdý ban!

Sociálna sieť zakročila: Toto už nemôžete napísať, hrozí tvrdý ban!

Nekompromisne.

56
Foto: Orange

Twitter sprísňuje kontrolu dezinformácií ohľadom vakcinácií proti COVID-19. Klamlivé príspevky bude označovať príslušnou nálepkou. Hrozí však aj prísnejšími trestami, napríklad odstránením účtu. O novinke informuje publikácia The Indian Express.

Sociálna sieť je odvekým nepriateľom dezinformácií o koronavíruse. Oficiálne informácie podporujúce zdravie verejnosti začala podporovať dokonca ešte predtým, ako bol COVID-19 vyhlásený za pandémiu. V procese boja proti tomuto dnes žiaľ veľmi bežnému javu odstránila už viac ako 8 400 tweetov a konfrontovala 11,5 milióna účtov.

Twitter pritvrdí, dezinformácie netoleruje a tolerovať nebude

Twitter sa nechystá zvoľniť. Práve naopak, ešte viac pritvrdí. Klamlivé či zavádzujúce príspevky týkajúce sa vakcinácie proti COVID-19 bude poctivo označovať, podobne ako počas nedávnych prezidentských volieb v Spojených štátoch amerických. Ak sa určité konto dopustí opakovaného zverejňovania takýchto informácií, sociálna sieť hrozí jeho odstránením.

„Pokračujeme v spolupráci so zdravotníckymi organizáciami po celom svete, vrátane NHS (britská zdravotnícka služba), aby sme zaručili prístup k dôveryhodným a pravdivým informáciami, vrátane tých o vakcínam proti COVID-19,“ povedala Katy Minshall z Twitteru pre Reuters. „Dnes začneme s aplikovaním štítkov na tweety, ktoré obsahujú zavádzajúce informácie ohľadom vakcín proti COVID-19, pričom sa stále usilovne snažíme z našej služby odstrániť najškodlivejšie dezinformácie o COVID-19.“

Vakcíny sú našou najväčšou príležitosťou, ako efektívne bojovať proti pandémii a konečne ju dostať pod kontrolu. Koronavírus do dnešného dňa vzal už viac ako 2,6 milióna životov, čo je naozaj alarmujúce číslo.