Úvod Novinky PlayStation 5 je extrémne populárna: Predalo sa jej skoro 5 miliónov kusov!

PlayStation 5 je extrémne populárna: Predalo sa jej skoro 5 miliónov kusov!

1
Konzola PlayStation 5 si vo svojich prvých mesiacoch viedla relatívne slušne. Sony sa aj napriek mnohým problémom s dostupnosťou podarilo predať 4,5 milióna kusov, čo je naozaj úctyhodné číslo. Tieto výsledky mala konzola zaznamenať treťom kvartáli fiškálneho roku 2020, upozorňuje Android Authority. Štart PlayStation 5 nebol zrovna úspešný. Áno, konzola rozhodne má čo ponúknuť a mnohí o ňu majú výrazný záujem, no práve v tom je ten háčik. Ľudia po celom svete mali a dokonca ešte stále majú ťažkosti konzolu zohnať. Ak ste ju teda mali doma v priebehu prvých mesiacov od predstavenia, môžete sa považovať za šťastlivca.
PlayStation 5

PlayStation 5 je úspešná podobne ako PS4

Aj napriek tomu sa však Sony podarilo v priebehu prvých troch mesiacov predať približne 4,5 milióna kusov PlayStation 5. Prekvapivo, takmer rovnaké čísla 8 rokov dozadu zaznamenal aj jej predchodca, PlayStation 4. Tej sa v treťom kvartáli 2020 predalo len 1,4 milióna kusov, čo je o 100 tisíc kusov menej než v predošlom kvartáli. V porovnaní s rovnakým obdobím v minulom roku hovoríme o až 80-percentnom poklese. Čo sa týka divízie herných konzol ako celku, spoločnosť v porovnaní s predošlým kvartálom zaznamenala o 40 % väčšie výnosy, predovšetkým práve vďaka novej PlayStation 5.

Celkom sa darilo aj smartfónom

Výrobca si však výrazne prilepšil aj v rámci smartfónov. V treťom kvartáli 2020 expedovali vyše milióna kusov, čo reprezentuje 67-percentný nárast oproti predchádzajúcim trom mesiacom. Obecne však rok 2020 zrejme nebude tak úspešný ako rok 2019, počas ktorého Sony expedoval 3,2 milióna smartfónov. Aby toto číslo prekonal, musel by v poslednom kvartáli predať najmenej 800 tisíc modelov. Či to Sony zvládne zatiaľ nevieme. Musíme si počkať na výsledky z posledného, resp. štvrtého kvartálu.