Úvod Aplikácie Netflix oslavuje obrovský úspech: Pripravuje novinky

Netflix oslavuje obrovský úspech: Pripravuje novinky

Netflix má za sebou mimoriadne úspešný rok.

1
netflix

Najznámejšia a najväčšia streamovacia služba Netflix zverejnila hospodárske výsledky za 4. štvrťrok 2020, ktoré sú viac ako len pozitívne.

Netflix v posledných troch mesiacoch roka 2020 zaknihoval 8,5 milióna nových členov, ktorí využívajú niektorú z foriem predplatného. Za celý rok 2020 pribudlo Netflixu 37 miliónov platiacich zákazníkov, čomu dopomohla aj pandémia ochorenia COVID 19.

Prísne opatrenia proti šíreniu koronavírusu podporili záujem o multimédiá a rozličné online služby. Ľudia viac pracovali z domu, čomu prispôsobili aj trávenie voľných chvíľ. S dobrým seriálom alebo filmom v bezpečí domova sa pandémia jednoducho trávi lepšie.

Netflix vďaka minuloročným prírastkom prekonal významnú métu. Celkovo registruje už 203,6 miliónov predplatiteľov. Za celý minulý rok služba utŕžila 25 miliárd dolárov, len za posledný kvartál 2020 to bolo 6,64 miliardy dolárov.

Prvý štvrťrok 2021 má byť podľa odhadov Netflixu skromnejší, čo sa prírastku nových zákazníkov týka. Pribudnúť má približne 6 miliónov predplatiteľov. V prvom štvrťroku 2020 pritom službe pribudlo 15,8 milióna abonentov.

Netflix v roku 2021: Množstvo filmov aj nová funkcia

Zákazníci Netflixu sa nemusia obávať, že v roku 2021 nebudú mať čo pozerať. Gigant pred pár dňami oznámil, že v roku 2021 vydá viac ako 70 filmov. Nové filmy chce sprístupňovať pravidelne, každý týždeň.

Pripravené má rodinné komédie, akčné filmy, romány aj napínavé horory. Časť z nich má hviezdne obsadenie. Napríklad v komédii Don’t Look Up sa objaví Jennifer Lawrence, Leonardo DiCaprio a Meryl Streep. Triler Red Notice zase zatraktívni Gal Gadot, Dwayne Johnson a Ryan Reynolds.

TechCrunch si všimol aj novú funkciu prehrávania, ktorú plánuje Netflix uviesť do praxe po celom svete. Shuffle Play – režim náhodného prehrávania obsahu sa osvedčil pri hudbe, no Netflix verí, že sa ujme aj pri filmoch a seriáloch.

Foto: TechCrunch

Ak patríte medzi nerozhodných divákov, poprípade hľadáte inšpiráciu, náhodné spustenie vybraného filmu alebo seriálu môžete oceniť. Samozrejme, o absolútny náhodný výber nepôjde.

Netflix vám obsah vyberie na základe toho, čo ste sledovali v minulosti a čo máte uložené vo svojom watchliste. Hoci je Netflix najväčšou VoD službou, dravá konkurencia mu bude dýchať na chrbát aj v aktuálnom roku. Menovať môžeme služby Disney+, HBO Max či Apple TV+.