Úvod Návody NÁVOD: Ako kúpiť Bitcoin bez poplatkov

NÁVOD: Ako kúpiť Bitcoin bez poplatkov

Láka vás narastajúca cena Bitcoinu? Takto ho kúpite bez poplatkov.

4

Ako kúpiť Bitcoin. To je otázka, ktorú posledné týždne počúvam často. Niet sa čomu čudovať, na Bitcoine zbohatli mnohí ľudia a mnohých to samozrejme láka tiež.

Za ich stúpajúcou slávou stojí potenciál slušne si privyrobiť. Ako však na to? V tomto článku ti poradím, ako som to spravil ja a ako som na tom ušetril a pár drobných zarobil.

Najprv si to poriadne premysli

Kryptomeny dostali začiatkom roka 2020 poriadnu facku. Ich hodnota, hlavne pri Bitcoine, padla aj o niekoľko tisíc dolárov, čo poriadne vystrašilo prchkých obchodníkov. Musím hneď na začiatku podotknúť, že nakupovanie kryptomien je svojim spôsobom hazard. Trh sa môže zachovať nevyspytateľne a ty môžeš prísť o desiatky, stovky alebo tisíce eur. Treba sa k všetkému stavať zodpovedne, poriadne si to premyslieť, sledovať dianie a hlavne investovať len to, čo si môžeš dovoliť. Vraziť do toho veľa peňazí a čakať, že z teba bude boháč zo dňa na deň je predsa len nerealistický cieľ. Na druhú stranu, dá sa na tom aj zarobiť.

Bitcoin
Ako kúpiť Bitcoin? Je to jednoduchšie, než si myslíš.

Ako kúpiť Bitcoin?

Najjednoduchším spôsobom, ako získať Bitcoin či inú kryptomenu, je zamieriť na tzv. „peňaženkové služby“. Bitcoin sa dá aj ťažiť, no na to by si potreboval superpočítač a to väčšina z nás po ruke nemá. Okrem toho to spotrebováva kvantá elektriny. Stavme teda radšej na nakupovanie.

Odporučiť ti môžem tri hlavné služby, ktorými sú Coinbase (používam ja sám) a Blockchain.info, ktoré môžeš využívať či už na počítači, tak aj na telefóne. Ja sa zameriam na Coinbase, keďže pri ňom môžete získať peniažky navyše, čo sa pri Bitcoine určite oplatí.

Bitcoin
Hodnotu Bitcoinu môžeš sledovať priamo na Coinbase.

Založenie účtu

  1. Navštív Coinbase, vpravo hore klikni na „Sign Up“ a vyplň informácie
  2. Prišiel ti email z Coinbase, over ho kliknutím na odkaz
  3. Klikni na „Individual“
  4. Zadaj svoje telefónne číslo (dôležité pre bezpečnosť)
  5. Vyber typ dokumentu, na základe ktorého ťa overia (pas, občiansky, vodičský)
  6. To je všetko!
Coinbase
Coinbase môžeš používať na počítači aj ako mobilnú aplikáciu.

Ako získať Bitcoin „zadarmo“

Aby ti Coinbase vyplatil darček za používanie jeho služby vo výške 10 dolárov (8,3 €), jediné čo musíš spraviť je nakúpiť akúkoľvek kryptomenu, ktorú ponúka aspoň za 100 dolárov (približne 83 €).