Úvod Výrobcovia Samsung Samsung bude ako Apple: Z krabičky smartfónu odstráni nabíjačku aj slúchadlá

Samsung bude ako Apple: Z krabičky smartfónu odstráni nabíjačku aj slúchadlá

Samsung bude nasledovať stratégiu Apple.

2

Spomínate si ešte na to, keď Apple z iPhonov odobral 3,5 mm výstup pre slúchadlá? Mnohí výrobcovia Android zariadení si z tohto rozhodnutia najskôr robili srandu, no nakoniec spravili to isté. Výnimkou nebol ani Samsung. Teraz sa dostávame do podobnej situácie.

O tom, že sa Samsung inšpiruje Apple a z balenia rodiny smartfónov Galaxy S21 odoberie nabíjačku, sme písali ešte v októbri. Vtedy však výrobca ešte nebol úplne rozhodnutý či k tomu pristúpi alebo nie.

Teraz to vyzerá tak, že sa Samsung definitívne rozhodol. Vyplýva to z informácií brazílskeho certifikačného úradu Anatel. Priamo v certifikácií sa uvádza, že smartfón v balení neponúkne nabíjačku a dokonca ani slúchadlá.

Apple teda jedným rozhodnutím spustil vlnu zmeny v smartfónovom svete, ktorá pravdepodobne nebude patriť medzi veľmi obľúbené. Samsung sa bude pravdepodobne snažiť chýbajúcu nabíjačku otočiť na niečo, čo je prospešné pre životné prostredie. Faktom ale ostáva to, že pre výrobcov odstránenie príslušenstva predstavuje vyššiu maržu.

Anatel Galaxy S21 testoval s dvoma 25 W nabíjačkami, čo naznačuje, že pôjde o maximálny nabíjací výkon. Pochopiteľne, ak doma 25 W nabíjačku nemáte, Samsung vám ju rád predá. Rovnako rád vám predá aj bezdrôtové slúchadlá Galaxy Buds Pro, na ktorých momentálne taktiež pracuje.

Očakáva sa, že nové vlajkové lode Samsungu prídu v polovici januára. Viac informácií prinesieme hneď ako ich budeme mať k dispozícii.