Úvod Výrobcovia Xiaomi Xiaomi Mi 11: Čo všetko môžeme očakávať od chystanej vlajkovej lodi?

Xiaomi Mi 11: Čo všetko môžeme očakávať od chystanej vlajkovej lodi?

Foťák pod displejom?

0

Xiaomi sa pomaly ale isto pripravuje na predstavenie ďalšieho radu svojich vlajkových lodí. Reč je, pochopiteľne, o Xiaomi Mi 11.

Smartfóny Mi 11 budú vôbec prvými kúskami z dielne spoločnosti Xiaomi, ktoré poženie nový Snapdragon 875. Reč je o vlajkovom čipsete, ktorý nám má Qualcomm predstaviť už 1. decembra. Niet teda pochýb, že zariadenia ponúknu skutočne špičkový výkon.

Xiaomi Mi 11 má byť oproti aktuálnej generácii, Mi 10, lepší v azda každom smere. Vysoký výkon, o ktorý sa postará nový čipset, sme už spomenuli. Ďalšou známou oblasťou, v ktorej má očakávaná novinka prekonať svojho predchodcu, je širokouhlý fotoaparát.

Širokouhlý fotoaparát v Mi 10 ponúka rozlíšenie 13 Mpx. V prípade nadchádzajúceho modelu sa však máme dočkať až 48 Mpx širokouhlého objektívu, píše Gizchina. Áno, je pravda, že pixely nie sú všetko, no rozdiel rozhodne pocítime. Predsa len, je pravda, že Xiaomi to s foťákmi vie.

Snapdragon 875

Vráťme sa ale ešte raz k procesoru. Interiér Mi 11 bude obývať Snapdragon 875 s architektúrou 1+3+4. Čo to znamená? Čipset bude pozostávať z 8 jadier. Hlavnú úlohu zohrá super jadro Cortex-X1, pričom zvyšné voľné pozície si prerozdelia jadrá Cortex-A78 a Cortex-A55.

Xiaomi Mi 11 v Geekbench

Údajný Xiaomi Mi 11 sa nedávno objavil aj v prostredí známeho benchmarku GeekBench 5. Smatfónu sa podarilo získať 1 105 bodov pri testovaní na jedno jadro a 3 512 bodov pri testovaní na viac jadier. Benchmark taktiež naznačuje, že zariadenie dorazí s už predinštalovaným operačným systémom Android 11.

Zdroj: GeekBench 5 (via Gizchina)

Fotoaparát pod displejom

Taktiež sa špekuluje, že Mi 11 a Mi 11 Pro budú prvé smartfóny značky Xiaomi, ktorých selfie fotoaparát poputuje pod displej.

Spoločnosť nám pred časom ukázala svoju novú generáciu špičkovej technológie, pri ktorej uplatnila vlastný systém rozloženia pixelov a optimalizovala algoritmus tak, aby snímač pod displejom dokázal podať rovnaký, ak nie aj lepší výkon ako bežné objektívy.

Technológia má do štádia masovej produkcie vstúpiť v priebehu budúceho roka, a teda existuje pravdepodobnosť, že debutuje spolu s radom Mi 11.

Je tu však jeden háčik. Xiaomi nám svoje vlajkové lode predstavuje vždy na začiatku budúceho roka, konkrétne vo februári. V roku 2021 to však môže byť ešte skôr.

Predstavenie už v januári?

Dôvodom je aktuálna situácia spoločnosti Huawei, s ktorou je (do určitej miery) spojené rozhodnutie Samsungu presunúť predstavenie série Galaxy S30 na január.

Nie je teda vylúčené, že sa pre podobný krok eventuálne rozhodne aj Xiaomi. V tejto chvíli však nič nie je oficiálne.