Úvod Zariadenia Herné konzoly To bolo rýchle: PlayStation 5 sa mu pokazila po pár dňoch. Takýto...

To bolo rýchle: PlayStation 5 sa mu pokazila po pár dňoch. Takýto bol dôvod

Zomrela prvá PlayStation 5.

1

PlayStation 5 sa ešte oficiálne ani nepredáva a už tu máme prvú obeť. Ako býva zvykom pri každom jednom kuse elektroniky, ani PS5 nie je bez chýb. Niektoré kusy jednoducho budú poruchové. Jedna taká sa dostala do rúk YouTubera, ktorý na YouTube vystupuje pod označením ACG.

Recenzent Jeremy Penter na svojom Twitteri oznámil, že jeho PlayStation 5 sa odmieta zapnúť. „Momentálne je moja PS5 na 100 % mŕtva,“ napísal.

Podľa slov Pentera PS5 vykazovala chyby hneď od začiatku. Neustále obnovovala databázu, hlavne vtedy, keď na spustenie hier použil externé úložisko. Neskôr sa problém vyostril a PS5 už mala problém aj s naštartovaním a konektivitou, až sa nakoniec vôbec nezapla.

Sony už o probléme vie a s Penterom problém rieši. Podľa všetkého však na nič konkrétne neprišli. PS5 to jednoducho vzdala.

Momentálne nie je jasné, čo spôsobilo problém, no pravdepodobne to bude vážne. Sony sa zlyhanie zatiaľ nepodarilo opraviť ani diagnostikovať. Pochopiteľne, podobne chybových konzol môže byť viac. Pevne veríme, že pôjde o zanedbateľné percento.