Úvod Výrobcovia Samsung Samsung to dokázal: Po 3 rokoch v USA predbehol Apple. Je najväčším...

Samsung to dokázal: Po 3 rokoch v USA predbehol Apple. Je najväčším výrobcom smartfónov

Tesne, ale predsa len.

0

V celosvetovom meradle je Samsung najväčším výrobcom smartfónov. To však automaticky neznamená, že je číslom jedna v každej jednej krajine na Zemi. Ako príklad môžeme použiť Spojené štáty americké, kde prvú priečku posledné roky obhajoval výrobca Apple.

Tento príklad neuvádzame len tak náhodou, rovnako ako minulý čas. Výsledky tretieho kvartálu (štvrťroku), na ktoré upozornil server Android Authority, totiž jasne ukazujú, že Samsung porazil Apple aj na území USA.

Pre Samsung toto znamená skutočne obrovský úspech, nakoľko Apple bol v Spojených štátoch amerických číslom jedna už od druhého kvartálu roku 2017. Trhu tak dominoval vyše 3 roky.

Prekonal ho o 3,5 %

Samsung si v rámci USA pripisuje 33,7-percentný podiel na trhu. Doterajší vládca tabuľky, Apple, sa zasluhuje o 30,2 %. Rozdiel je skutočne malý, no je tam. Na treťom mieste sa so 14,7-percentným podielom umiestnil výrobca LG.

Samsung má za tento kľúčový úspech vďačiť najmä svojim smartfónom z nižších cenových kategórií, resp. modelom strednej či nižšej triedy. No samozrejme, zásluhu si pripisuje aj stále čerstvý rad Galaxy Note20 či skladací Galaxy Z Fold 2.

Oneskorenie predstavenia série iPhone 12 hralo Samsungu do karát

Samozrejme, Samsungu do karát hrala jedna kľúčová skutočnosť, a to, že Apple počas tretieho kvartálu ešte nemal predstavenú svoju sériu iPhone 12, po ktorej je aktuálne veľmi slušný dopyt.

Ak by teda Apple stihol počas tretieho štvrťroku vydať svoje najnovšie smartfóny, percentuálny rozdiel medzi ním a Samsungom by bol podstatne menší. Apple by v takomto prípade možno aj prekonal juhokórejského giganta, čím by si udržal svoju dominantnú pozíciu.

To sa ale nestalo, a tak nám neostáva nič iné, než pogratulovať Samsungu k dôležitému a najmä zaslúženému úspechu.