Úvod Konkurencia Apple Apple má pri iPhone 13 dobehnúť konkurenciu: Toto chystá na budúci rok

Apple má pri iPhone 13 dobehnúť konkurenciu: Toto chystá na budúci rok

Je sa na čo tešiť.

0

Známy analytik Ming-Chu Kuo sa s nami podelil o svoje očakávania v rámci budúcoročného radu smartfónov od Apple – iPhone 13. V správe, na ktorú upozornila publikácia MacRumors, uviedol hneď niekoľko zaujímavých predikcií.

Kuo tvrdí, že budúcoročná séria smartfónov iPhone bude pozostávať z rovnakých typov modelov ako tá tohtoročná. To znamená, že sa dočkáme predstavenia iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro a iPhone 13 Pro Max.

Nový širokouhlý objektív

Ďalej uvádza, že top-end modely, resp. iPhone 13 Pro a iPhone 13 Pro Max, sa dočkajú značného vylepšenia v podobe nového širokouhlého snímača. Špičkový 6P (so 6 optickými prvkami) objektív má mať clonu f/1.8 a automatické zaostrovanie. Pre porovnanie, aktuálne modely sú vybavené 5P širokouhlým objektívom s clonou f/2.4.

V roku 2022 na všetkých modeloch

Spolu s príchodom radu iPhone 14, ktorý je naplánovaný na rok 2022, sa má táto zmena uplatniť na všetky modely, nielen na tie tie výkonnejšie. Dodávateľom nového objektívu bude spoločnosť Largan.

Foto: Apple

Konečne 120 Hz displeje!

Ďalším významným vylepšením, ktorého sa fanúšikovia smartfónov Apple majú dočkať už budúci rok, je displej s vysokou obnovovacou frekvenciou.

Ten sa dlho predpovedal aj pre rad iPhone 12, no žiaľ, nestalo sa tak. Apple totiž údajne nechcel riskovať slabšiu výdrž batérie.

To sa však má s príchodom nadchádzajúcich iPhonov zmeniť. Analytik totiž tvrdí, že chystané modely ponúknu nové ProMotion panely s obnovovacou frekvenciou až 120 Hz. Rozhodne sa teda je na čo tešiť.

Kľúčovým faktorom je aj 5G konektivita

Niet pochýb, že iPhone 13 bude pre Apple veľmi úspešnou sériou, a to nielen kvôli vylepšeniam v rámci fotoaparátu či displeja, ale aj vďaka podpore pre 5G konektivitu (sub-6 GHz). Infraštruktúra novej generácie sietí totiž budúci rok bude opäť o niečo robustnejšia.