Úvod Výrobcovia Xiaomi Xiaomi VIOMI SE: Tento robotický vysávač si zaručene budete pochvaľovať. Je fantastický!

Xiaomi VIOMI SE: Tento robotický vysávač si zaručene budete pochvaľovať. Je fantastický!

Xiaomi VIOMI SE je jeden z cenovo najvýhodnejších robotických vysávačov. Je nabitý mnohými funkciami a schopnosťami, o ktorých iné vysávače môžu len snívať.

1

Xiaomi na trh uviedol novú verziu svojho obľúbeného robotického vysávaču. Volá sa Xiaomi VIOMI SE a určený je pre ľudí, ktorí za robotický vysávač nechcú vyhodiť 300, 400 či 500 a viac eur. Okrem vysávania zvládne novinka aj zmývať.

Xiaomi VIOMI SE

Cena: 277,19 € | Kupón: VIOMISE | Poštovné: Zadarmo (CZ sklad)

VIOMI SE sa pýši mohutným spracovanímveľkým výkonom. Xiaomi hovorí o sacej sile až 2 200 Pa, čomu vďačí motoru Nidec vyrobenom v Japonsku. Výrobca tvrdí, že sa je schopný roztočiť až na 15 000 otáčok za minútu.

Xiaomi VIOMI SE
Xiaomi VIOMI SE

Vnútri sa skrýva 3 200 mAh batéria, ktorá dokáže robota poháňať na čas dosť dlhý na to, aby poupratoval rozlohu približne 200 metrov štvorcových. Xiaomi tentokrát využíva batérie od Samsungu, ktoré hlásia o 20 % lepšiu výdrž na jedno nabitie. Celkový čas fungovania sa tak posunul na 120 minút.

Tak ako pri ďalších robotických vysávačoch, ani pri VIOMI SE nechýba LDS mapovanie a navigácia (laser navrchu), vďaka čomu dokáže komplexne zmapovať každú miestnosť a následne sa už pohybuje úplne presne. No a hlavne, nikdy sa nestratí a vie, ktorú izbu už poupratoval.

Xiaomi VIOMI SE
Xiaomi VIOMI SE

Softvéroví inžinieri Xiaomi opäť vylepšili algoritmus pohybu robota po byte či dome. Vďaka optimalizácii mali ušetriť až 30 % času. Vysávač dokáže každú miestnosť premerať a pred vstupom do nej vyhodnotiť, aká bude ideálna trasa.

Súčasťou VIOMI SE je 12 senzorov: senzor pre naplnenie nádoby na nečistoty, senzor rýchlosti, gyroskop, panel pre zabránenie kolízií s nábytkom, LDS senzor, senzor naplnenia nádoby na vodu, senzor pre zabránenie pádu, LDS senzor určený pre zabránenie kolízií, senzor monitorujúci zavesenie kolies a ďalšie.

Xiaomi VIOMI SE
Xiaomi VIOMI SE

Vysáva a zároveň aj zmýva

Súčasťou Xiaomi VIOMI SE je, ako ste si ste všimli, aj nádobka na vodu. Robotický vysávač tak dokáže naraz vysávať aj zmývať. Xiaomi vylepšil spôsob, akým dávkuje vodu podľa znečistenia podlahy a podľa materiálu podkladu. Vysávač pracuje celkom s tromi úrovňami dávkovania vody.

Xiaomi VIOMI SE200 ml nádobu na vodu a 300 ml nádobu na pevné (suché) nečistoty. Po nabíjaní dokáže sám pokračovať tam, kde prestal, nemusí tak robiť všetko od začiatku. Zmývanie prebieha v tvare písmena „Y,“ každú časť podlahy tak vysávač efektívne zmýva dvakrát.

Spôsob zmývania pre čo najvyššiu efektivitu. Na animácii iný model (VIOMI V2 Pro)

Súčasťou „zážitku“ z používania je samozrejme aj aplikácia priamo od Xiaomi, pomocou ktorej môžete naplánovať, čo má robot robiť, ako aj to, kedy to má vykonať. Môžete mu povedať, aby po tom ako odídete do práce povysával obývačku, chodbu a kuchyňu.

Zároveň môžete nastaviť aj presný čas, kedy to má spraviť. Ak by vám napríklad vyhovovalo, aby obývačku vysával o 8:00 ráno, no kuchyňu až o 10:00, jednoducho to nastavíte v aplikácii.

Xiaomi VIOMI SE
Xiaomi VIOMI SE

Ak by ste si ho chceli kúpiť, dostupný je v českom sklade overeného obchodu Geekbuying. Ak použijete kupón VIOMISE, získate ho lacnejšie. Namiesto 292,39 € totiž bude stáť len 277,19 €. Poštovné hradí predajca. Zásielku vám do pár dní dovezie DHL kuriér až k vám domov.

V spolupráci s Geekbuying.