Úvod Zariadenia Xiaomi a Samsung sa smejú Apple: U nás nabíjačku nájdete v balení,...

Xiaomi a Samsung sa smejú Apple: U nás nabíjačku nájdete v balení, odkazujú

Prestane k telefónom pribaľovať nabíjačku aj Samsung a Xiaomi? Skôr či neskôr určite.

7

Keď Apple predstavil iPhone 12, zverejnil nové balenie, v ktorom ho bude predávať. Je výrazne užšie, a to z toho dôvodu, že sa v ňom nenachádzajú slúchadlá a dokonca ani nabíjačka. Ak budete chcieť nabíjačku s USB C portom, budete si ju musieť kúpiť za približne 20 €.

Rozhodnutia Apple sa okamžite chytili konkurenční výrobcovia, ktorí na svoje sociálne siete zverejnili provokujúce príspevky. Marketingové oddelenia Samsungu a Xiaomi nezaváhali a zverejnili obrázky, resp. video, ktoré môžete vidieť nižšie. Zákazníkov upozorňuje, že Galaxy smartfóny poskytujú všetko „od tak základných vecí ako nabíjačka až po najlepší fotoaparát, batériu, výkon, pamäť a dokonca aj 120 Hz displej. V smartfóne.

Samsung už na podobnú taktiku v minulosti doplatil. Pred niekoľkými rokmi si z Apple podobne robil srandu, keď z iPhonov odstránil 3,5 mm výstup pre slúchadlá. Neskôr tak spravil aj sám, keď ho odstránil z Galaxy Note10 a odvtedy sa neobjavil v žiadnej vlajkovej lodi. Čo je na tom horšie je fakt, že Samsung neskôr videá, v ktorých kritizoval Apple vymazal.

Odoberie nabíjačky z balení aj Samsung? Kórejská firma má nad týmto rozhodnutím uvažovať už dlhšie. Podobný krok chcela spraviť už v roku 2021 či sa tak reálne stane nie je isté. S najväčšou pravdepodobnosťou však nejde o otázku „či“ ale skôr „kedy“.

Srandu z Apple si spravila aj spoločnosť Xiaomi, ktorá na svojom Twitteri zverejnila „unboxing“ video z toho, ako rozbaľuje nabíjačku s popisom: „Nebojte sa, z balenia Mi 10T Pro sme nevynechali nič„. Práve Xiaomi však z balení svojich smartfónov už dlhšiu dobu odstraňuje slúchadlá. Pravdepodobne preto, aby ušetrili peniaze.