Úvod Samsung Samsung Galaxy S30 Samsung Galaxy S30 môže podporovať až 65 W nabíjanie

Samsung Galaxy S30 môže podporovať až 65 W nabíjanie

2
Samsung Galaxy S20 Ultra

Aj keď je od nás predstavenie radu Galaxy S30 stále pomerne ďaleko, už teraz sa ohľadom neho začínajú objavovať prvé informácie.

Už vieme, že budúcoročné modely poženie čipset Exynos 1000 alebo Snapdragon 875 a že najvýkonnejší model, Galaxy S30 Ultra, pravdepodobne dorazí spolu s inteligentným perom S Pen. Dnes sme však opäť o niečo múdrejší.

Najnovšie zistenia sa týkajú nabíjania. V prostredí juhokórejskej certifikácie sa totiž objavila nabíjačka s označením EP-TA865. Ísť má o 65 W nabíjačku pre Samsung smartfóny. Aktuálny adaptér s výkonom 45 W nesie označenie EP-TA845.

Ako však píše server Android Authority, nemusí ísť nutne o nabíjačku priamo pre rad Galaxy S30. Aj keď mnoho moderných smartfónov od Samsungu podporuje 45 W nabíjanie, najnovší rad vlajkových lodí, Galaxy Note20, je obmedzený len na 25 W. Je teda možné, že predmetný adaptér bude venovaný iným modelom.

65 W v dnešnej dobe nie je nič výnimočné

65 W nabíjanie je dne už celkom bežné, dokonca aj v prostredí smartfónov z nižších cenových skupín. Ak by teda Samsung implementoval podporu pre 65 W nabíjanie do série Galaxy S30, rozhodne by vylepšil jej konkurencieschopnosť. Ľudia jednoducho milujú vysoké čísla, najmä v rámci špecifikácií.

Zatiaľ si však ničím nemôžeme byť istí. Ako sme už spomenuli v úvode, Galaxy S30 je od nás stále pomerne ďaleko, preto sa toho môže ešte mnoho zmeniť.