Úvod Samsung Samsung Galaxy S30 Samsung Galaxy S21 (S30) má prísť skôr: Takto má vyzerať!

Samsung Galaxy S21 (S30) má prísť skôr: Takto má vyzerať!

Vyzerá to na január.

0

Hoci stále nové zariadenia Galaxy Note20 a Galaxy S20 FE z produkcie Samsungu ešte nestihli poriadne vychladnúť, už sa špekuluje o novom high-end smartfóne, ktorým má byť pochopiteľne Galaxy S21 Ultra.

Samsung nové zariadenia z línie Galaxy S predstavuje začiatkom roka vo februári. Podľa viacerých zdrojov však proces v budúcom roku urýchli a novinky predstaví už začiatkom januára.

Kórejský portál MNT začiatkom tohto mesiaca odhalil, že hromadná výroba komponentov pre smartfóny Galaxy S21 začala o 6 týždňov skôr ako obvykle. O januárovej premiére nových vlajkových lodí hovoria aj zdroje portálov Sammobile aj Android Central.

Foto: Steve Hemmerstoffer/voice.com

Očakáva sa, že Samsung predstaví tri smartfóny série Galaxy S na čele so špičkovým modelom Galaxy S21 Ultra. Merať by mal 165,1 x 75,6 x 8,9 milimetrov pri AMOLED obrazovke so 6,9-palcovou uhlopriečkou.

Po stránke dizajnu sa toho veľa nezmení, ukazuje vizualizácia, ktorú zverejnil Steve Hemmerstoffer. V displeji sa bude nachádzať obvyklý otvor pre selfie kameru, výrobca ešte o niečo zoštíhli spodný rámik konštrukcie a opäť dostaneme masívny foto modul, ktorý však bude umiestnený až na samom kraji konštrukcie.

Samsung Galaxy S21 Ultra

Na americký trh sa dostane verzia s 5 nm 5G čipsetom Qualcomm Snapdragon 875. Pre európskych zákazníkov výrobca pripraví verzie s 5nm 5G procesorom Exynos 1000, resp. 2100 (označenie ešte nie je potvrdené).

Výkonnostnej jednotke bude sekundovať 12 GB operačná pamäť a 128 GB úložisko. Dostupné tiež budú verzie s väčšou pamäťou. Prítomný by mal byť aj slot pre pamäťové microSD karty. Celý kolos udrží pri živote batéria s kapacitou 5000 mAh.

Foto: Steve Hemmerstoffer/voice.com

Spoľahnúť sa môžeme na operačný systém Android 11 so softvérovou nadstavbou OneUI 3.0. Fotoaparát? Samozrejme lepší. Rozmerný segment v tvare obdĺžnika by mal ukrývať štyri senzory.

Hlavnú úlohu zrejme zohrá nová verzia 108 Mpx snímača obrazu, ktorý sa o miesto podelí so 16 Mpx fotoaparátom s ultra širokým zorným poľom. Dva ďalšie dva fotoaparáty s 10 Mpx rozlíšením by mali zabezpečiť kvalitnejšie priblíženie obrazu.

Zatiaľ si môžeme byť 100-percentne istí len tým, že nový Samsung Galaxy S21 Ultra bude stáť viac ako 1000 eur. V prípade amerického trhu sa špekuluje o maloobchodnej cene 1299 dolárov. Počkať si musíme na ďalšie detaily.