Úvod Novinky Aktuálne POZOR: Túto aktualizáciu Windows 10 nesťahujte. Má obrovské chyby!

POZOR: Túto aktualizáciu Windows 10 nesťahujte. Má obrovské chyby!

Ak vám vyskočí táto aktualizácia, radšej ju odmietnite.

28

Microsoftu s aktualizáciami Windows 10 naozaj nejde karta. Najnovší počin aktualizovať svoj operačný systém skončil s mnohými hlásenými problémami začínajúcimi tým, že sa aktualizácia nedá stiahnuť (visí na 90 %) a končiacimi modrou obrazovkou smrti, informoval Slashgear.

Predmetné aktualizácie nesú označenie KB4579311KB4577671. Ak vám tieto balíčky svietia v aktualizačnom centre, radšej ich neinštalujte, resp. nesťahujte.

Medzi nahlásenými problémami sa nachádzajú problémy s tlačiarňami, problémy so zvukom, Prieskumníkom a ďalšími. Nešťastníci, ktorí si aktualizáciu nainštalovali sa tiež sťažujú na mrznúci systém „kedykoľvek spustia nejakú úlohu,“ zasekávajúce sa videá každých 5 sekúnd a správca úloh ukazujúci 100 % vyťaženie pamäte. Takéto problémy by bežne fungujúci Windows 10 v žiadnom prípade mať nemal.

Je však možné, že sa k týmto problémom ani neprepracujete. Pre mnohých totiž ostala aktualizácia visieť v sťahovaní na 90 % až 100 % bez náznaku akéhokoľvek ďalšieho progresu. Kompletné hlásenie nefungujúcich vecí nájdete napríklad na Reddite alebo oficiálnom komunitnom fóre Microsoftu.

Momentálne nie je jasné ako rýchlo sa Microsoftu podarí nefungujúci balíček opraviť. Nateraz však svoje počítače a notebooky neaktualizujte.