Úvod Operátori PREHĽAD Operátori predajne nezatvárajú: POZOR, budú kontrolovať negatívny test!

PREHĽAD Operátori predajne nezatvárajú: POZOR, budú kontrolovať negatívny test!

Spoločnosti sa do zatvárania prevádzok nehrnú. Pripravujú sa však aj na zhoršenie situácie.

8
Foto: Orange

Od soboty 24. októbra 2020 začal na Slovensku platiť zákaz vychádzania pre celé územie Slovenska. Mnohí predajcovia však svoje predajne nechávajú otvorené. Jednými z nich sú aj operátori, ktorí pre AndroidPortal.sk potvrdili, že ostávajú otvorení.

Operátori ostanú otvorení

O2 zatiaľ ako jediný operátor jasne špecifikoval, že vstup do jeho predajní bude v okresoch Námestovo, Tvrdošín, Dolný Kubín a Bardejov umožnený len tým ľuďom, ktorí sa budú vedieť preukázať negatívnym testom.

O2 je na nové opatrenia súvisiace s obmedzením pohybu pripravené a všetky naše predajne ostávajú otvorené, tak ako tomu bolo doteraz. V okresoch Námestovo, Tvrdošín, Dolný Kubín a Bardejov budú môcť zákazníci vstúpiť do predajní len s negatívnym testom v súlade s podmienkami nových opatrení,“ povedala hovorkyňa O2 Tereza Molnár.

To akým spôsobom budú ľudí stotožňovať operátor nespresnil.

Orange o kontrolovaní negatívneho testu nehovorí. „Aby si obyvatelia vedeli zabezpečiť svoje komunikačné potreby, naše predajne budú otvorené za dodržania všetkých nariadení a hygienických predpisov,povedala hovorkyňa Orangeu Alexandra Piskunová. Či má operátor pod dodržaním nariadení na mysli aj kontrolu negatívneho testu zatiaľ nevieme.

Telekom len v rýchlosti potvrdil, že neplánuje žiadne zmeny. „Naše predajne ostávajú otvorené v štandardnom režime,“ povedal hovorca Telekomu pre služby a financie Michal Korec. Na odpoveď na doplňujúce otázky stále čakáme.

Predajne elektra otvorené, no s obmedzeniami

K spoločnostiam, ktoré sa rozhodli svoje prevádzky nezatvoriť patria aj mnohí predajcovi elektra. Spoločnosť Mobilonline nezatvorí ani jednu prevádzku, navyše tvrdí, že zamestnanci sa nemusia báť, vraj sa nebudú nudiť.

„Predajne Mobilonline budú otvorené a to napriek tomu, že z nariadenia vlády nebude zákazníkom umožnené ich navštíviť. Boli sme otvorení aj počas prvej vlny pandémie. Zákazníci k nám chodili, vyzdvihovali si objednávky a nakupovali paušály od operátora 4ka. Hoci teraz je situácia iná a platia iné podmienky, ako v marci, opäť budeme otvorení a tento stav sa budeme snažiť udržať tak dlho, ako len budeme môcť.  Objednávky odosielame nielen z centrálneho skladu, ale aj z predajní, takže naši zamestnanci sa rozhodne nudiť nebudú. Práve naopak, očakávame, že budú mať plné ruky práce,“ povedala marketingová špecialistka z Mobilonline Erika Matúzová.

Reťazec elektropredajní Nay taktiež nezatvorí svoje obchody. Podľa Denníku N sa v nich budú zamestnanci venovať údržbe a inventúre. V obchodoch plánuje aj vydávať tovar, ktorí si zákazníci objednali cez internet.

Alza na svojom webe informuje, že od 24.10. budú otvorené všetky pobočky, na ktorých si môžete zaobstarať iba tovar základnej životnej potreby. Zároveň zákazníkov nabáda, aby si zásielky dávali doručovať do AlzaBoxov.

Banky sprísňujú hygienu a pripravujú sa na možné zhoršenie

Slovenská sporiteľňa dnes v tlačovej správe potvrdila, že svoje pobočky ponechá otvorené. Platí to aj na Orave a v Bardejove. Banka bude monitorovať pobočky a bankomaty a priebežne ich dopĺňať dostatočnou hotovosťou.

Rovnako je na tom aj VÚB, ktorá neobmedzí otváracie hodiny pobočiek a ani dostupnosť produktov a služieb. Banka zvýšila hygienické a dezinfekčné opatrenia nad štandard aký mala doteraz. Ako PR manažérka banky Lucia Luptáková upozornila, situáciu opätovne prehodnotí po testovaní v Bardejove a na Orave.

Tatra banka skracuje otváracie hodiny v pobočkách nachádzajúcich sa v nákupných centrách, a to od 26. októbra až 30. októbra. Otvorené budú len od 10. do 18. hodiny. V sobotu 31. októbra budú zatvorené úplne.

ČSOB bude fungovať v štandardnom režime, no pripravuje sa aj na zhoršenie situácie. „Pripravujeme sa na scenár, že fungovanie pobočiek v regiónoch, v ktorých sa v piatok a cez tento víkend realizuje plošné testovanie, môže byť následne dočasne obmedzené, respektíve môže byť niektorá z pobočiek dočasne zatvorená. Paralelne s tým máme pripravené scenáre ďalšieho postupu po celoslovenskom plošnom testovaní tak, aby boli pre klientov zabezpečené všetky potrebné služby spojené so správou ich financií,“ vysvetlila plány banky hovorkyňa ČSOB Anna Jamborová.