Úvod Výrobcovia Huawei Ktoré Huawei zariadenia získajú HarmonyOS 2.0? Musí ich poháňať tento procesor!

Ktoré Huawei zariadenia získajú HarmonyOS 2.0? Musí ich poháňať tento procesor!

0

Huawei ešte 10. septembra počas vývojárskej konferencie predstavil svoj operačný systém HarmonyOS 2.0. Beta verzia má byť pre smartfóny dostupná od decembra tohto roku, plná verzia má doraziť budúci rok.

Niektorí užívatelia si budú môcť stiahnuť HarmonyOS 2.0 už počas prvých dvoch mesiacov 2021, píše Gizchina. Väčšina si však zrejme počká o čosi dlhšie. Ako sme už spomenuli v našom článku o oficiálnom predstavení operačného systému, čínsky gigant plánuje svoj softvér plne sprístupniť do októbra budúceho roku.

Ako to už v rámci softvérových aktualizácii býva zvykom, HarmonyOS 2.0 sa bude šíriť postupne, resp. vo vlnách. Podľa nového príspevku, ktorý sa objavil na čínskej sociálnej sieti Weibo, má sprístupňovanie operačného systému vyzerať nejak takto:

  • Prvá vlna – zariadenia s Kirin 9000
  • Druhá vlna – zariadenia s Kirin 990 5G
  • Tretia vlna – zariadenia s Kirin 990 4G (čiastočne)/985/820 (čiastočne)
  • Štvrtá vlna – zariadenia s Kirin 820 (čiastočne)/980/990 4G (čiastočne)
  • Posledná vlna – zariadenia s Kirin 810/710 (čiastočne)

Jednotlivé vlny, v ktorých aktualizácia dorazí, tak nebudú zamerané na konkrétne modely smartfónov, ale čipsety, ktoré ich poháňajú. Pochopiteľne, ako prvé sa aktualizácie dočkajú vlajkové lode.

Musíme však poznamenať, že uvedené informácie zatiaľ neboli oficiálne potvrdené, a teda vám ich odporúčame brať s rezervou.