Úvod Aplikácie Google mapy už hodnoty COVID-19 ukazujú aj na Slovensku

Google mapy už hodnoty COVID-19 ukazujú aj na Slovensku

20

Pred pár dňami spoločnosť Google informovala, že do svojej mapovej aplikácie dostupnej po celom svete pridáva novú grafickú vrstvu COVID-19 info. 

Jednoduché a prehľadné riešenie pomáha používateľom s bezpečným a efektívnym plánovaním ciest alebo činností v oblastiach, v ktorých sa pohybujú alebo do ktorých plánujú napríklad cestovať.

Vrstva COVID-19 info zobrazuje intenzitu výskytu nákazy novým koronavírusom v konkrétnej oblasti pomocou farebnej schémy. Krajiny označené bielou sú na tom s výskytom nákazy dobre, oranžové horšie a červené zle.

Okrem toho mapa zobrazuje počet nových prípadov na 100 000 obyvateľov (7-dňový priemer), pri ktorom uvádza, či má výskyt nákazy stúpajúcu, alebo klesajúcu tendenciu.

Vrstva COVID-19 info nebola zo začiatku dostupná v aplikácii Mapy od Google u nás, preto sme nevedeli posúdiť, aká podrobná je. V aplikácii sa nám ohlásila až dnes.

COVID-19

V prípade Slovenska zobrazuje len jeden údaj a farbu pre celú krajinu, nezohľadňuje teda príslušné regióny, ako tomu je v niektorých väčších krajinách (napr. jednotlivé vojvodstvá v Poľsku či oblasti v Maďarsku).

Pri priblížení mapy vás aplikácia upozorní, aby ste ju pre zobrazenie COVID-19 vrstvy oddialili. Nákaza na Slovensku má podľa máp od Google stúpajúci trend a výskyt zodpovedá svetlej oranžovej farbe. Horšie je na tom susedná Česká republika, ktorej paleta sa zmenila na tmavšiu oranžovú.

Pokiaľ si chcete vrstvu COVID-19 info aktivovať vo svojej aplikácii Mapy od Google, ťuknite na ikonu v pravom hornom rohu používateľského rozhrania (pod profilovým obrázkom), kde ju nájdete v časti „podrobnosti mapy“ (snímky v texte).