Úvod Výrobcovia Xiaomi Xiaomi chystá veľkú novinku: Takto vyzerá, produkcia začína budúci rok!

Xiaomi chystá veľkú novinku: Takto vyzerá, produkcia začína budúci rok!

Skvelá práca, Xiaomi!

1

O premiestnenie predného fotoaparátu pod displej sa v rámci smartfónov pokúša nemalé množstvo výrobcov. V poslednom období sme sa dokonca dočkali aj niekoľkých funkčných prototypov, a to od Samsung Display, Oppo či Xiaomi.

Prvý smartfón, ktorý dá definitívne zbohom výrezom či vysúvacím panelom, bude ZTE Axon 20 5G. Jeho predstavenie sa má konať 1. septembra.

Len pár dní na to, ako ZTE oznámil blížiaci sa debut svojho revolučného produktu, prišiel so zaujímavými novinkami aj čínsky výrobca Xiaomi. Demonštroval totiž novú generáciu foťákov pod displejom. Technológia by sa mala do masovej produkcie dopracovať už budúci rok, uvádza server XDA-Developers.

https://twitter.com/ShouZiChew/status/1299208948826791936?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1299208948826791936%7Ctwgr%5E&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.xda-developers.com%2Fxiaomi-shows-off-3rd-gen-under-display-camera-technology-mass-production-2021%2F

Xiaomi prekonal všetky prekážky

Ide o prekvapujúcu novinku, nakoľko Xiaomi skorej tohto roka prehlásil, že jeho verzia technológie nebola ani zďaleka pripravená štádium veľkovýroby. Aktuálne to ale vyzerá, že sa výrobcovi podarilo prekonať všetky prekážky. Vďaka novému riešeniu dokáže svoje budúce smartfóny vybaviť extrémne tenkými rámikmi, pričom nepoužije žiadne pohyblivé súčiastky.

Spoločnosť na svojom blogu uvádza, že pri svojej tretej generácii fotoaparátu pod displejom použila vlastnoručne vyvinutý systém rozloženia pixelov, čo v kombinácii s optimalizáciou algoritmu umožní snímaču podať rovnaký výkon ako bežné fotoaparáty.

Hustota pixelov ostane nezmenená

Technológia používa dvojnásobne viac vertikálnych a horizontálnych pixelov ako technológie konkurenčných spoločností, vďaka čomu je hustota pixelov nad snímačom identická zvyšku displeja. Platí to aj pre jas, farebný gamut či presnosť farieb.

Výrobca potvrdil, že nová generácia technológie bude na masovú produkciu pripravená už budúci rok. V tom istom období by sa taktiež mala objaviť v prvých zariadeniach.