Úvod Výrobcovia Huawei Vlastníte Huawei smartfón? Budúci rok už nemusíte používať Android!

Vlastníte Huawei smartfón? Budúci rok už nemusíte používať Android!

Alternatíva Androidu príde budúci rok a nainštalovať si ju možno budete môcť aj vy.

53

Huawei len pred pár dňami prezradil, že pracuje na dokončení operačného systému Harmony OS 2.0, teda druhej generácii vlastného operačného systému. Dokončiť by ho mal už v roku 2021, pričom objaviť sa má aj v prvých smartfónoch.

Server Android Authority zistil, že zákazníci, ktorí už teraz vlastnia Huawei zariadenie si pre vyskúšanie Harmony OS nemusia kupovať nový telefón alebo tablet. Keď bude operačný systém dostupný, nainštalovať si ho budú môcť aj vlastníci už existujúcich zariadení.

Áno, zariadenia, ktoré bežia na EMUI 11 bude v budúcnosti možné aktualizovať na Harmony OS,“ potvrdil jeden z predstaviteľov Huawei.

Momentálne nie je jasné či Huawei myslel úplne všetky zariadenia bežiace na EMUI 11 alebo len vybrané modely. Taktiež nie je jasné či pôjde o aktualizáciu, ktorá bude nutná. Huawei sa môže rozhodnúť, že z platformy Android odchádza a zákazníkom na výber nedá. Alternatívne ho k tomuto rozhodnutiu môže dotlačiť čoraz zvyšujúci sa tlak zo strany USA.

[the_ad id=“16606″]

Na prvé demo Harmony OS 2.0 bežiacom na smartfóne stále čakáme, takže ani nevieme ako vyzerá. Spoločnosť však už teraz hlása, že ich operačný systém bude šikovnejší a bezpečnejší.

Čo na to hovoríte vy? Vyskúšali by ste Harmony OS alebo by ste v prípade možnosti rozhodnúť sa radšej ostali na Androide? Dajte nám vedieť!