Úvod Výrobcovia Huawei Huawei GT2 Pro a FreeBuds Pro OFICIÁLNE: Prémiové príslušenstvo plné vychytávok

Huawei GT2 Pro a FreeBuds Pro OFICIÁLNE: Prémiové príslušenstvo plné vychytávok

0

Spoločnosť Huawei predstavila počas podujatia Huawei Developer Conference 2020 nové produkty z kategórie nositeľnej elektroniky – smart hodinky Watch GT2 Pro a bezdrôtové slúchadlá FreeBuds Pro, informuje XDA.

Huawei Watch GT2 Pro nadväzujú na svojich predchodcov, hodinky Watch GT2 a Watch GT2e. Zdieľajú takmer identický hardvér, pribudlo ale pár funkčných vylepšení, ktoré stoja za pozornosť.

Hodinky zostávajú verné dobre známemu 46 mm priemeru puzdra, v ktorom je opäť osadený OLED displej s rozlíšením 454 x 454 pixelov. Telo hodiniek je ale vyrobené z titánu, pričom má keramickú zadnú stranu.

Huawei Watch GT2 Pro
Foto: Huawei

Displej hodiniek teraz chráni zafírové sklo. Výrobca teda stavil na prémiovejšie materiály, ktoré si hodinky tohto typu určite zaslúžia. Verzia Sport je dodávaná s čiernym remienkom z elastomeru, verzia Classic s hnedým remienkom z kože.

Na palube zostáva 4 GB interná pamäť, GPS, Bluetooth 5.1, 455 mAh batéria so 14-dňovou výdržou (30 hod. s nepretržitým monitorovaním s GPS), nenáročný operačný systém LiteOS a odolnosť voči vode 5ATM. Novinkou je integrovaný reproduktor a mikrofón.

Ďalšie vylepšenie predstavuje univerzálne bezdrôtové nabíjanie. Aj keď hodinky vydržia na jedno nabitie dlho, nabíjačke sa nevyhnú. Vďaka bezdrôtovému nabíjaniu ich stačí položiť na akúkoľvek Qi podložku alebo smartfón s funkciou reverzného nabíjania.

Huawei Watch GT2 Pro
Foto: Huawei

Monitorovanie zdravia a fyzickej aktivity zahŕňa tep, nasýtenie krvi kyslíkom, stres, spánok a viac ako stovka tréningových režimov (z toho 17 „profesionálnych“), medzi ktoré pribudol golf a lyžovanie. Softvér je bohatší o offline navigáciu, ktorá sa hodí pri vonkajších aktivitách, turistike, cyklistike a podobne.

Watch GT2 Pro tiež zobrazia výstrahy pred nepriaznivým počasím, čas východu a západu slnka, prílivu a odlivu a fázy mesiaca.

Hodinky sa budú v Európe podľa portálu Pocketnow predávať za 329 eur v prevedení s čiernym remienkom z elastomeru. Kombinácia s remienkom z kože bude drahšia – 349 eur. Cena je teda vyššia ako pôvodne predpokladali predbežné správy.

*Aktualizované 11. 9. 2020

Huawei pre TECHBYTE.sk potvrdil, že obe varianty hodiniek Watch GT2 Pro budú na slovenskom trhu dostupné od konca októbra za maloobchodnú odporúčanú cenu 299 eur.

Huawei FreeBuds Pro

Plne bezdrôtové slúchadlá FreeBuds Pro využívajú procesor HiSilicon Kirin A1, ktorý zvládne pripojenie cez najnovší štandard Bluetooth 5.2. V tele slúchadiel sa nachádzajú 11-milimetrové dynamické meniče, 3 mikrofóny a systém pre aktívne potláčanie hluku.

Huawei Watch GT2 Pro
Foto: Huawei

Podľa výrobcu dokáže redukovať šum do hĺbky 40 dB, čo je ešte viac ako pri slúchadlách Sony WF-1000XM3 (38 dB), ktoré v tomto smere ponúkajú vysokú úroveň odhlučnenia. Aktívne potláčanie hluku si môže používateľ prispôsobiť na základe troch režimov. Od jemnej izolácie po úplné odhlučnenie.

K dispozícii je tiež režim pre zvýraznenie hlasov, ktorý uľahčí komunikáciu s okolím pri nasadených slúchadlách.

Huawei Watch GT2 Pro
Foto: Huawei

Huawei hovorí o celkovej 30-hodinovej výdrži slúchadiel pri opakovanom nabíjaní v puzdre. Puzdro má 580 mAh batériu, slúchadlá samotné 55 mAh akumulátory. Výhodou je, že sa dá puzdro nabíjať aj bezdrôtovo, nielen cez USB-C port.

Slúchadlá FreeBuds Pro sa začnú predávať v októbri za odporúčanú cenu 199 eur, informuje Pocketnow. (platí aj pre slovenský trh).