Úvod Výrobcovia Samsung Máš tieto hodinky? Prichádza extrémne užitočná funkcia!

Máš tieto hodinky? Prichádza extrémne užitočná funkcia!

0

Športovo ladené inteligentné hodinky Galaxy Watch Active2 dostávajú veľkú softvérovú aktualizáciu, vďaka ktorej obdržia niekoľko funkcií z novšieho modelu Galaxy Watch 3.

Samsung Galaxy Watch Active2 budú po aktualizácii lepšie komunikovať, monitorovať zdravie a fyzickú aktivitu. Vylepšenia sa dočkal takzvaný bežecký tréner, ktorý poskytne ešte podrobnejšie údaje o vašom behu.

Zobrazí asymetriu, pravidelnosť, kadenciu, odrazovú silu alebo dobu kontaktu so zemou. Tieto údaje pomôžu bežcom zlepšiť výkon a zároveň predchádzať zraneniam.

Foto: Samsung

Novinkou je monitorovanie nasýtenia krvi kyslíkom SpO2, ktoré indikuje spotrebu maximálneho objemu kyslíka pri intenzívnom cvičení. V praxi funguje ako spoľahlivý ukazovateľ športovej výkonnosti.

V hodinkách Galaxy Watch Active2 navyše pribudne detekcia pádov. Pri nehode alebo zranení hodinky pošlú núdzovú správu s GPS údajmi 4 vybraným kontaktom. Hodinky ale musia byť pripojené k sieti. Detekcia funguje iba pri dynamickej/športovej aktivite. Ak spadnete z gauča, hodinky vám nepomôžu.

Galaxy Watch Active2
Foto: Samsung

Vývojári Samsungu v neposlednom rade vylepšili schopnosti odosielania a prijímania správ. Po novom zobrazia v doručenej správe históriu chatu, fotografie alebo emotikony. Zároveň bude možné z hodiniek odosielať do správ grafické symboly AR Emoji and Bitmoji.

Ďalšie inovácie sa dotkli hudobného prehrávača a snímok obrazovky. K aktívnemu zoznamu skladieb sa bude dať pristupovať prakticky okamžite, jedným dotykom z hlavnej obrazovky.

Galaxy Watch Active2
Foto: Samsung

Snímky obrazovky dostali podporu pre tzv. rolovanie. Zachytia väčšiu časť obsahu, napr. celú konverzáciu, údaje o cvičení a ďalšie podrobnosti, pre zobrazenie ktorých je nutné sa posúvať v používateľskom rozhraní hodiniek. Takáto predĺžená snímka sa automaticky uloží do galérie smartfónu.

Aktualizácia sa medzi zariadeniami šíri postupne od 10. septembra 2020. Podľa výrobcu sú uprednostnení používatelia Bluetooth verzií hodiniek. Aktualizácia pre LTE verzie bude sprístupnená v krátkom čase.