Úvod Výrobcovia Samsung Výrazné zlacnenie: Samsung chystá skladačku, ktorá nebude stáť toľko ako auto

Výrazné zlacnenie: Samsung chystá skladačku, ktorá nebude stáť toľko ako auto

Blýska sa na skladateľnejšie časy.

0

Tak ako každá nová, revolučná technológia, aj skladacie smartfóny nepatria medzi najlacnejšie zariadenia. Výrobcovia musia zariadenia naceniť tak, aby aspoň sčasti pokryli poplatky spojené s vývojom, výskumom a výrobou. Konkrétne Samsung mal na skladacích smartfónoch pracovať približne 10 rokov.

Celková cena vývoja a výroby skladacích smartfónov má byť tak vysoká, že Huawei pri svojom Mate Xs prerobil približne 60 až 70 miliónov dolárov. Ak sa však niektorá z technológií uchytí a výrobcovia ju začnú využívať pri viacerých modeloch, o ktoré bude záujem, cena pôjde dole. Samsung má byť práve v tomto štádiu.

Server SamMobile totiž zistil, že spoločnosť už pracuje na cenovo dostupnejšom skladacom smartfóne s modelovým číslom SM-F415. O samotnom zariadení sa toho veľa nevie. Vieme len, že ponúkne dve konfigurácie, 64 GB a 128 GB a dostupný bude v modrom, zelenom a čiernom prevedení.

Samsungu sa za jeden rok od predstavenia Galaxy Fold, ktorý sa na Slovensku predáva za vyše 2 000 € podarilo pripraviť výrazne lacnejší model. Galaxy Z Flip, ktorý síce nemá rovnakú veľkosť ani spôsob otvárania, sa predáva za 1 500 €. Ďalšie zníženie ceny by mohlo presvedčiť ďalších ľudí, aby vyskúšali technológiu skladacích displejov, čo by Samsungu poskytlo istotu, že o takéto zariadenia je záujem.

Práve to má Samsung v pláne. V roku 2021 má na trh uviesť Galaxy Z Fold 2 Lite, ktorý sa má predávať za približne 1 000 €. Pochopiteľne, nepôjde o cenovo dostupný smartfón, ktorý by ste si mohli kúpiť za dvesto či tristo eur, no už aspoň nebude stáť vyše dvoch tisíc.

V skratke, Samsung robí všetko pre to, aby mal skladací telefón vo všetkých cenových hladinách. Budúci rok bude pre juhokórejského výrobcu kľúčový.