Úvod Výrobcovia Samsung Samsung Galaxy Z Fold 2: Prepracovaný predný displej je tu! Vieme,...

Samsung Galaxy Z Fold 2: Prepracovaný predný displej je tu! Vieme, kedy sa začne predávať

Predstavený bol len čiastočne.

0

Spoločnosť Samsung odštartovala technologickú jeseň celou plejádou nových mobilných produktov, medzi ktorými nechýba ani skladací smartfón Galaxy Z Fold 2.

Samsung Galaxy Z Fold 2 však výrobca nepredstavil v plnej paráde. Smartfón síce ukázal a prezradil pár detailov, no na kompletné špecifikácie a vlastnosti si musíme počkať do 1. septembra. V tento deň totižto odštartuje predpredaj.

Skladacia novinka je z hľadiska koncepcie v podstate rovnaká ako jej predchádzajúca generácia. Galaxy Z Fold 2 sa aj naďalej otvára ako kniha. Po otvorení sa pred nami zjaví veľký AMOLED displej s uhlopriečkou 7,7-palca, 120 Hz frekvenciou a rozlíšením 2213 x 1689 pixelov. Mierne sa upravil aj pomer strán.

Výsledkom je, že vnútorný displej zaberá o 13,5% väčšiu plochu ako pri pôvodnom Galaxy Fold. Samsung ohybnú obrazovku chráni špeciálnym sklom, nie vrstvou z plastu. Nazýva ho UTG a podľa výrobcu je tenšie ako ľudský vlas.

Najväčší potlesk si ale aj tak zaslúži predná obrazovka. Smiešne malý, 4,6-palcový displej nahradil poriadny panel so 6,2-palcovou uhlopriečkou, ktorý zaberá takmer celú prednú stranu zariadenia. Obrazovka má v hornej časti malý otvor pre selfie kameru.

Galaxy Z Fold 2 v zatvorenom stane konečne pripomína klasický smartfón. Jeho vzhľad korešponduje s dizajnom Galaxy Note20. Má bronzovú povrchovú úpravu, tenké okraje a veľký foto modul na svojej zadnej strane, ktorý obsahuje tri snímače obrazu. Spoľahnúť sa tiež môžeme na 5G pripojenie.

Po oficiálnej osi sme sa viac podrobností nedozvedeli. Neoficiálne správy od známych informátorov ale hovoria o použití čipsetu Snapdragonom 865+, 12 GB RAM (LPDDR5) 256/512 GB úložisku typu UFS 3.1 a 4500 mAh batérii s 25W nabíjaním.

Každý z troch hlavných fotoaparátov by mal mať 12 Mpx rozlíšenie. Hlavný ponúkne optickú stabilizáciu a svetelnosť f/1.8. Ultra široký objektív bude zrejme spojený so svetelnosťou f/2.2. Tretí senzor s clonou f/2.4 poslúži pre priblíženie obrazu.

Dve selfie kamery, jedna vnútorná a jedna vonkajšia, by mali mať zhodne 10 Mpx rozlíšenie, clonu f/2.2 a pevné zaostrovanie. Stále nepríjemne vyzerá avizovaná váha zariadenia na úrovni 279 gramov.