Nová generácia inteligentných hodiniek Samsung Galaxy Watch3 zostáva verná svojmu tradičnému vzhľadu, ktorý má blízko ku klasickým analógovým hodinkám.

Samsung Galaxy Watch3 sú oproti predchádzajúcej generácii menšie, tenšie a ľahšie. Displej je ale o málo väčší, čo je určite výhodou. Telo hodiniek je vyhotovené z nehrdzavejúcej ocele a z titánu (samostatná verzia). Na ruke ich drží prémiový kožený remienok s prešívaním, ktorý je vymeniteľný.

Prepracovanejší dizajn je vidieť na zadnej strane hodiniek, dvojici bočných tlačidiel, ktoré sú okrúhle a majú lepšiu odozvu, ako aj na mechanickej otočnej lunete. Odolnosť hodiniek je deklarovaná normou MIL-STD-810G, IP68 a vodotesnosťou 5ATM.

Existujú dve veľkosti hodiniek. 45-milimetrová s váhou 53,8 gramu (verzia z titánu 43 gramov) a 41-milimetrová, ktorá váži 48,2 gramu. Väčší model má 1,4″ AMOLED displej, menšia verzia 1,2″ AMOLED obrazovku. Obe chráni vrstva Gorilla Glass DX.

Do 45 mm verzie hodiniek sa vtesnala batéria s kapacitou 340 mAh. 41 mm model má 247 mAh akumulátor. Obe verzie hodiniek sa nabíjajú bezdrôtovo. O ich výkon sa stará čipset Exynos 9110, 1 GB operačná pamäť a 8 GB úložisko.

Samozrejmosťou je operačný systém Tizen v novej verzii, Bluetooth 5.0, LTE pripojenie (v závislosti od verzie), NFC, WiFi, GPS, barometer, snímač srdcového tepu, senzor zrýchlenia, gyroskop alebo snímač okolitého svetla.

Do výbavy hodiniek pribudli 4 nové zdravotné funkcie. Dve z nich si na našom trhu (zatiaľ) neužijeme. Ide o meranie krvného tlaku a EKG. Naopak, k dispozícii je po novom detekcia pádov a monitorovanie nasýtenia krvi kyslíkom.

Rozšírenia sa dočkali aj športové funkcie. Pribudlo množstvo programov pre cvičenie doma, podrobnejšia analýza spánku a fyzických aktivít, alebo VO2 Max – meranie spotreby kyslíka pri intenzívnom cvičení.

Prakticky vyzerajú nové gestá. Zavretím a uvoľnením ruky v päsť prijmete hovor. Otočením zápästia prichádzajúci hovor stlmíte, čo platí aj pre budíky.

Cez hodinky môžete telefonovať, odpovedať na správy, pracovať s upozorneniami, prehliadať fotografie, streamovať hudbu zo Spotify a používať ďalšie funkcie, na ktoré sme pri hodinkách Samsung zvyknutí.

Z Galaxy Store si môžete v súčasnosti stiahnuť už viac ako 80 000 ciferníkov alebo si jednoducho navrhnúť vlastný. Knižnica obsahuje kombináciu 40-tich rýchlych zástupcov, ktorí umožňujú pridať na ciferník informácie, ktoré sú pre vás najdôležitejšie.

Samsung Galaxy Watch3 na Slovensku

Hodinky Samsung Galaxy Watch3 sa na našom trhu začali predávať už 7. augusta 2020. 45 mm Bluetooth model stojí 459 €, LTE verzia 509 € (čierne a strieborné farebné prevedenie).

Samsung Galaxy Watch3

41 mm verzia hodiniek stojí maloobchodných odporúčaných 429 €. Dostupná bude s Bluetooth pripojením a vo farbe bronzu a striebra. Vrcholom portfólia je 45 mm verzia vyhotovená z titánu, ktorá dostala cenovku 649 €. Na náš trh sa dostane v 4. štvrťroku 2020.