Úvod Výrobcovia Samsung Perfektná správa: Tieto Samsung smartfóny získajú až 3 veľké Android aktualizácie

Perfektná správa: Tieto Samsung smartfóny získajú až 3 veľké Android aktualizácie

Platí aj pre rad Galaxy S10 a Note10.

2
Samsung Galaxy S20 Ultra

Vlajkové lode spoločnosti Samsung toho ponúkajú skutočne mnoho. Či už je reč o poriadnom výkone, špičkovom displeji alebo kvalitných fotoaparátoch, Samsung myslí na všetko. Takmer. Najväčšou slabinou jeho zariadení je bez menších pochýb softvér, presnejšie aktualizácie softvéru.

Práve to sa však juhokórejský výrobca snaží napraviť. Aktuálne prichádza so skvelou novinkou, ktorá poteší každého majiteľa vlajkovej lode mladšej ako 2 roky. Totižto všetky špičkové smartfóny, ktoré Samsung vydal od roku 2018, majú po novom nárok na až 3 nové generácie operačného systému Android.

Aktualizácie softvéru boli až doposiaľ akousi Achillovou pätou Samsungu. Exemplárnym príkladom je populárny Galaxy S8, ktorého užívatelia neboli zrovna nadšení, keď zistili, že ich nie veľmi lacný smartfón nezíska Android 10. S dobrými správami sa nestretli ani záujemcovia o zariadenia z radu Galaxy S20, nakoľko im boli sľúbené len 2 veľké aktualizácie Androidu.

Samsung Galaxy S20 Ultra
Samsung Galaxy S20 Ultra

To sa ale dnešným dňom mení. Aby sme boli konkrétnejší, táto novinka platí pre všetky zariadenia až po rad Galaxy S10 (vrátane). Na 3 nové generácie Androidu sa tak môžu tešiť majitelia Galaxy S10, S10+, S10e, Note 10, Note 10+, S20, S20+, S20 Ultra, Note20 a Note20 Ultra.

Samsung zatiaľ nepotvrdil, či sa toto pravidlo vzťahuje aj na jeho skladacie smartfóny a tablety.