Úvod Zariadenia KUGOO ES2: Elektrická kolobežka za normálny peniaz má všetko, čo potrebuješ!

KUGOO ES2: Elektrická kolobežka za normálny peniaz má všetko, čo potrebuješ!

Jedna z najlepších kolobežiek z roka na rok zlacnela o 100 €.

2

Elektrické kolobežky sa aj na Slovensku stávajú čoraz vyhľadávanejším spôsobom dopravy. Sú relatívne spratné, rýchle a majú slušný dojazd. Jedna z najpopulárnejších kolobežiek, ktorú sme nedávno recenzovali, KUGOO S1, resp. S1 Pro, práve získala svojho očakávaného nástupcu – model ES2.

Nová generácia sa vďaka obchodu GeekBuying dostáva na dosah aj slovenských zákazníkov. Nachádza sa totiž v európskom sklade, odkiaľ ju predajca zasiela s poštovným zadarmo bez nutnosti doplácať DPH alebo iné poplatky. Čo však ponúka a prečo zaslúži si vôbec označenie 2. generácie? Poďme sa na to pozrieť.

KUGOO ES2. Foto: Xiaomi Today

KUGOO ES2

Cena: 283,61 € | Kupón: GKBBA10 | Dostupnosť: EÚ sklad

KUGOO ES2 je vybavená 8,5-palcovými pneumatikami navrhnutými tak, aby čo najlepšie tlmili nárazy. Poháňa ju 7,5 Ah lítium-iónová batéria schopná nakŕmiť výkonný 350 W elektromotor, vďaka čomu na kolobežke hravo dosiahnete maximálnu rýchlosť 25 km/h. Výrobca ďalej udáva dojazd 25 kilometrov, nosnosť 100 kilogramov a maximálne stúpanie 15 °.

KUGOO ES2
KUGOO ES2

Dostupné sú opäť 3 režimy rýchlosti pre rôzne príležitosti. Na rovinkách sa viac hodí najvýkonnejší režim, pri kľukatejšom teréne zas jeden z dvoch režimov s nižšou rýchlosťou a pomalšou akceleráciou.

KUGOO ES2 po novom ponúka aj aplikáciu, pomocou ktorej sa ku kolobežke môžete pripojiť, meniť jej nastavenia, pozrieť sa kde ste s ňou boli, zobraziť štatistiky či skontrolovať stav batérie.

Skvelou vychytávkou je aj USB port, pomocou ktorého môžete nabíjať iné zariadenia, ako napríklad smartfóny. Kolobežka tak zároveň slúži ako powerbanka, čo sa na cestách nepochybne zíde.

Veľkou novinkou je nielen prerobený a subjektívne oveľa atraktívnejší dizajn, ale aj nové brzdy. ES2 po novom ponúka nielen brzdenie rekuperáciou, ale aj mechanickú kotúčovú brzdu na zadnom kolese. Kolobežka je okrem toho krytá certifikáciou IPX4, vďaka čomu hravo zvládne prehánky (až 10 litrov za minútu po dobu 5 minút). Moknúť by sme ju teda nenechávali, no jazdu v daždi zvládne.

Ako sme spomenuli v úvode článku, kolobežka je dostupná v európskom sklade, pričom dodanie trvá 2 až 7 dní a je bez poplatkov. Ak by náhodou došlo k poruche, servisné centrum je taktiež v Európe, preto sa ničoho netreba obávať. KUGOO ES2 môže byť vaša za 283,61 €. Stačí použiť kupón GKBBA10.

Tento článok vznikol v spolupráci s Geekbuying.