Úvod Huawei Huawei Mate 40 Pro Huawei Mate 40 Pro sa krásne rysuje: Veľké zmeny vo fotoaparátoch!

Huawei Mate 40 Pro sa krásne rysuje: Veľké zmeny vo fotoaparátoch!

3

Huawei Mate 40 Pro ako najlepšie vybavenú vlajkovú loď značky pravdepodobne spoznáme až niekedy v priebehu októbra. V porovnaní so súčasnou generáciou sa výrobca zbaví väčšieho zárezu v obrazovke.

Nahradí ho podlhovastý otvor s dvomi prednými kamerami, ktorý bude umiestnený v hornej časti obrazovky na jej ľavej strane. Fotoaparáty tak obsadia ešte menšiu plochu z prednej strany zariadenia.

Čerstvo zverejnená snímka predného ochranného skla obrazovky ukazuje, že podlhovastý otvor bude ešte menší než ten, ktorým je vybavený model P40 Pro. Snímka okrem toho potvrdzuje tradičný hranatejší tvar a výrazne zakrivené postranné okraje, ktoré sú doménou aj súčasnej generácie Mate 30 Pro.

Huawei Mate 40 Pro
Foto: sparrowsnews.com

Ďalší záber ukazuje foto modul s hlavnými fotoaparátmi. Výrobca aj v tomto bode zostane verný okrúhlemu tvaru. Foto modul ako celok ale bude mať tvar štvorca. Kým základný Mate 40 pojme štyri snímače obrazu, Pro verzia ich dostane až päť, ako už naznačovali skôr zverejnené dohady.

Očakáva sa použitie 108 Mpx obrazového snímaču, ktorý by mal byť zase o niečo rozmernejší. Obrazovú kvalitu okrem toho pomôže zlepšiť aj nová „9P“ optika, ktorá eliminuje skreslenie.

Huawei Mate 40 Pro
Foto: myfixguide.com

Nová vlajková loď aj tento rok zrejme potvrdí status prémiového zariadenia s najlepším fotoaparátom spomedzi všetkých smartfónov. Spoľahnúť sa môžeme na OLED displej, 5G pripojenie, extra rýchle nabíjanie a ďalšie high-end vlastnosti typické pre túto triedu zariadení.

S Google aplikáciami a službami samozrejme počítať nemusíme.

Poriadnu dávku výkonu má zabezpečiť pokrokový 5 nm čipset Kirin 1000 divízie HiSilicon. Vzhľadom na tvrdé sankcie namierené voči Huawei zo strany USA bude Mate 40 Pro zrejme posledným zariadením, ktoré bude mať vo svojej výbave takýto procesor.

Je otázne, či Huawei dokáže pre budúce zariadenia nájsť porovnateľnú alebo aspoň adekvátnu náhradu.