Úvod Novinky Xiaomi ponúkne 120 W nabíjačku: Batériu z 0 % na 100 %...

Xiaomi ponúkne 120 W nabíjačku: Batériu z 0 % na 100 % nabije za 17 minút

7

Spoločnosť Xiaomi v marci minulého roku predstavila svoju novú technológiu 100W Super Charge Turbo, ktorá dokáže batériu s kapacitou 4 000 mAh nabiť do plnej kapacity v priebehu len 17 minút. Teraz, o rok neskôr, získava kľúčovú certifikáciu pre svoju 120 W nabíjačku.

V Číne je zvykom, že pred debutom akéhokoľvek nového smartfónu je prvým komponentom, ktorý získa certifikáciu, práve nabíjačka. Táto úloha pripadá certifikácii 3C (China Compulsory Certificate), píše server Gizmochina.

Pre Xiaomi ide o veľmi významný pokrok, keďže predmetná nabíjačka je potrebná na správnu funkcionalitu technológie 100W Super Charge Turbo.

Debutuje spolu s Mi Mix 4?

Zatiaľ nie je známe, ktorý smartfón bude túto technológiu podporovať ako prvý. Renomovaný informátor Digital Chat Station však deklaruje, že by mohol debutovať už čoskoro.

Pojem čoskoro je však veľmi nešpecifický. Informátor tak môže odkazovať aj na Mi Mix 4, špičkovú vlajkovú loď, ktorá má debutovať počas štvrtého kvartálu, teda ku koncu tohto roku.

Čo sa týka samotnej nabíjačky, nesie nasledujúcu podporu:

  • 5V 3A
  • 9V 3A
  • 11V 6A
  • 20V 4.8A
  • 20V 6A

V tomto momente vstupuje do hry otázka, či bude nabíjačka súčasťou balenia očakávaného smartfónu, alebo sa bude predávať samostatne. Dúfajme, že sa Xiaomi rozhodne pre prvú možnosť, a teda že nepôjde po stopách Apple.