Úvod Výrobcovia Samsung Samsung na trh prinesie telefón so 7 000 mAh batériou

Samsung na trh prinesie telefón so 7 000 mAh batériou

2

Spoločnosť Samsung môže v blízkej budúcnosti uviesť na trh smartfón, ktorý bude vybavený rekordne veľkou batériou. Naznačuje to dokumentácia čínskej organizácie CCC, ktorej certifikáciou prešiel akumulátor s kapacitou 6800 mAh.

Batériu vyrobila spoločnosť Ningde Amperex Technology a určená má byť práve pre potreby Samsungu. Ten by ňou mal osadiť nový model z línie smartfónov Galaxy M, ktoré sú známe svojou cenovou dostupnosťou a objemnými batériami.

Foto: rootmygalaxy.net

Rekord zatiaľ drží Samsung Galaxy M31, ktorý disponuje 6000 mAh zdrojom energie. Napriek veľkej batérii neváži viac ako hraničných 200 gramov, čo je určite plusom. Či to ale bude platiť aj o avizovanej novinke zatiaľ nevieme.

Smartfón
Galaxy M31 so 6000 mAh batériou. Foto: Samsung

Tá by mala niesť označenie Galaxy M41 alebo Galaxy M51. Na podrobnosti o ďalších vlastnostiach smartfónu si musíme počkať. Čo sa týka nabíjania batérie, zrejme nedostaneme nič viac ako len 15 W výkon. Výdrž na jedno nabitie ale môže byť vysoko nadpriemerná.

Takto veľká kapacita je skôr doménou tabletov. Galaxy Tab S6 Lite a Galaxy Tab 5s majú zhodne 7040 mAh batérie. Aj na základe toho sa dá predpokladať, že Galaxy M41/M51 ponúkne okrem objemnej batérie aj poriadne veľký displej.