Úvod Výrobcovia Huawei Máte Huawei smartfón? Už čoskoro príde veľká aktualizácia na EMUI 11!

Máte Huawei smartfón? Už čoskoro príde veľká aktualizácia na EMUI 11!

0

Huawei momentálne pracuje na distribúcii aktualizácií pre asi 20 smartfónov, ktorým postupne doručuje inovovanú verziu používateľského rozhrania EMUI 10.1.

Vzhľadom na jej číselné označenie ide len o mierne vylepšené rozhranie, ktoré je takmer totožné s kmeňovým EMUI 10. Vývojári spoločnosti Huawei ale zároveň pripravujú úplne novú, veľkú aktualizáciu prostredia, logicky označenú ako EMUI 11.

Na čínskej sociálnej sieti Weibo to potvrdil prezident Huawei Consumer Business Software Dr. Wang Chenglu s tým, že sa EMUI 11 oficiálne predstaví v treťom štvrťroku 2020. 

Aj keď konkrétnejší nebol, dá sa počítať s tým, že EMUI 11 bude odhalené spolu s vlajkovými loďami Mate 40 a Mate 40 Pro. Postavené by malo byť na základoch OS Android 11. Výrobca užívateľské prostredie svojich mobilných produktov za posledné roky významne zlepšil.

EMUI 11
Huawei Mate 30 Pro nahradí v 3. štvrťroku nová generácia.

Popri nových technológiách (GPU Turbo, súborový systém EROFS a pod.) a funkciách skultúrnil celkový vzhľad prostredia, ktorý podporil aj prepracovanejšími animáciami. Na druhej strane ale existuje ešte veľa priestoru na zlepšenie, oblasť dizajnu nevynímajúc.

Softvéroví inžinieri musia zároveň vyvíjať a vylepšovať vlastné mobilné služby, ktorými musel výrobca nahradiť široko rozšírené riešenia od Google.

Teraz samozrejme ešte nevieme, s čím všetkým UI EMUI 11 príde, ani pre ktoré zariadenia bude určené. Skôr či neskôr sa to ale vďaka spoľahlivým informátorom dozvieme.