Úvod Huawei Huawei Mate 20 Pro Huawei Mate 20 Pro na Slovensku získal veľkú aktualizáciu: Pozor na túto...

Huawei Mate 20 Pro na Slovensku získal veľkú aktualizáciu: Pozor na túto zmenu!

0
Huawei Mate 20 Pro

Huawei začína s distribúciou užívateľského rozhrania EMUI 10.1 pre svoju vlajkovú loď z roku 2018. EMUI 10.1 pre Mate 20 Pro sa objavilo v priebehu minulého týždňa u susedov v Čechách a teraz sa aktualizácia ohlásila aj nám.

Huawei Mate 20 Pro získava vďaka čerstvej aktualizácii s veľkosťou 4,71 GB pár nových funkcií a vylepšení. Vývojári zapracovali na optimalizácii, ktorá prináša plynulejší chod celého rozhrania.

Nový je režim inteligentného nabíjania, ktorého cieľom je znížiť opotrebenie batérie. Nabíjanie sa prispôsobí vašim návykom a zabraňuje nepretržitému nabíjaniu, keď už je akumulátor takmer plne nabitý.

Ďalej pribudla obrazovka s asistentom Today, ktorý zobrazí odporúčaný obsah, spravodajstvo, správy, pripomienky a podobne. Aktualizácie sa dočkali aj hodiny Always-On Display, ktoré teraz ponúkajú viac štýlov, pričom si ďalšie môžete stiahnuť z obchodu AppGallery.

 

Pribudli tiež nové animácie pri odomykaní zariadenia odtlačkom prsta alebo režim pre zobrazenie dvoch aktívnych okien naraz. Pri potiahnutí a podržaní prsta z jednej z bočných strán obrazovky sa zobrazí rýchla ponuka aplikácií, ktoré sa po výbere otvoria v plávajúcom okne.

Ak jednu z vybraných aplikácií otvoríte nad inou aktívnou aplikáciou, môžete ich zobraziť v dvoch samostatných oknách v rámci rozdelenia obrazovky. Stačí na hornej lište plávajúceho okna podržať prst a rozdelenie obrazovky sa automaticky aktivuje.

Kto vlastní notebook Huawei, môže na ňom dvíhať hovory, odpovedať na správy, upravovať súbory alebo napríklad zdieľať sieť zo smartfónu. Po aktualizácii sme našli zmenu aj v aplikácii fotoaparátu.

V primárnom režime Fotografie už nie je možné zmeniť rozlíšenie na maximálne (40 Mpx). V maximálnom rozlíšení neboli dostupné funkcie pre priblíženie obrazu. Nastavenia teraz ponúkajú len zmenu pomeru strán fotografie a zoom je v tomto režime dostupný neustále.

Ak budete chcieť vytvoriť fotografiu v maximálnom rozlíšení, musíte zájsť do ponuky Viac a vybrať režim Vysoké rozlíšenie. Režim Vysokého rozlíšenia ale neponúka asistenciu strojového učenia (MasterAI). Jedinou voľbou sú len kreatívne filtre a spôsob osvetlenia bleskom.

40 Mpx rozlíšenie je samozrejme dostupné aj v manuálnom režime snímania, ktorý je označený ako Pro. Stačí ho aktivovať ťuknutím na ikonu v ľavom hornom rohu prostredia Pro režimu.

Pokiaľ Mate 20 Pro vlastníte a aktualizáciu ste ešte nedostali, namiesto systémových nastavení otvorte aplikáciu Podpora a ťuknite na ikonu Aktualizovať. Na nový update sme natrafili práve v tejto aplikácii.