Úvod Výrobcovia Samsung Fantastické správy: Samsung výrazne vylepšil Galaxy A51 a A71. Získajú funkcie vlajkových...

Fantastické správy: Samsung výrazne vylepšil Galaxy A51 a A71. Získajú funkcie vlajkových lodí

2

Samsung prostredníctvom najnovšej aktualizácie firmvéru prináša časť funkcií fotoaparátu vlajkových lodí aj do strednej triedy, konkrétne do modelov Galaxy A51 a Galaxy A71. Na novinku upozornila publikácia Android Authority.

Obidva spomenuté modely získavajú režim Pro, ktorý pracuje na rovnakej báze ako ten v Galaxy S20. Užívatelia si tak môžu manuálne prispôsobiť zaostrenie či rýchlosť snímania. Inými slovami, majitelia Galaxy A51 a Galaxy A71 si budú môcť v rámci fotoaparátu nastaviť všetko podľa vlastných predstáv.

Do zariadení ďalej prichádza aj funkcia Night Hyperlapse, My Filters či Single Take, ktorú sme vám predviedli priamo vo videu.

https://www.facebook.com/techbytesk/videos/872813586494957/

Jej funkcionalita je veľmi jednoduchá, no zároveň aj užitočná. Single Take natočí video a následne z neho automaticky vystrihne niekoľko snímok, ktoré dodatočne vylepší pomocou filtrov.

Je potešujúce, že Samsung chce priniesť kvalitu fotoaparátov vlajkových lodí aj do lacnejších smartfónov. Čo sa týka špecifikácií, Galaxy A51 je vybavený 48 Mpx hlavným, 12 Mpx širokouhlým, 5 Mpx makro a 5 Mpx hĺbkovým senzorom. Druhý model z dvojice ponúka rovnakú výbavu, avšak na čele zostavy stojí 64 Mpx snímač.

Aktualizácia do zariadení prináša aj funkciu Music Share či vylepšenia pre Samsung Keyboard, ktorá po novom dokáže lepšie predvídať a podporuje in-line prekladacie nástroje či nové gestá.

Čerstvá aktualizácia by mala do zariadení doputovať v priebehu najbližších týždňov.