Úvod Aplikácie Chystáte sa na výlety po Slovensku? Táto aplikácia vám nesmie chýbať!

Chystáte sa na výlety po Slovensku? Táto aplikácia vám nesmie chýbať!

0

Spoločnosť Starbug vytvorila v spolupráci s mestom Nitra a jeho Turistickým informačným centrom aplikáciu Cesty mladého Corgoňa, ktorá má za úlohu spropagovať turistický ruch v nitrianskom regióne.

Aplikácia návštevníkov regiónu, ale aj domácich, prevedie po siedmich pahorkoch Nitry, kde absolvujú rôzne geolokačné úlohy. Viazané sú teda na vopred určené konkrétne miesta vo vybraných oblastiach, ktoré smartfón určí pomocou GPS.

Navštívite:

  • Hradný vŕšok
  • Na Vŕšku
  • Martinský vrch
  • Kalvária
  • Borina – Šibeničný vrch
  • Dražovský kopec
  • Zobor

Úlohy nie sú náročné a majú hlavne vzdelávací a zábavný charakter, pričom sú zamerané na históriu a zaujímavosti mesta Nitra. Na každom stanovišti dostane hráč tri otázky.

Cesty mladého Corgoňa
Foto: Red.

Cesty mladého Corgoňa sú previazané jedinečným príbehom a ručne kreslenou grafikou. Aplikácia je ideálnym spoločníkom pri rodinných výletoch s deťmi, ktoré zabaví a niečo nové naučí. Okrem toho získajú odmenu.

Po absolvovaní úloh aplikácia vygeneruje dekrét aj s fotkou hráča, ktorú odošle na e-mail. Pre deti ale bude atraktívnejší fyzický dekrét, ktorý si môžu prevziať priamo v Turistickom informačnom centre Nitry.

Pre úspešných hráčov sú pripravené aj vecné odmeny, napríklad „darček od Corgoňa“, tričko, fusakle, spoločenská hra alebo pamätná minca mesta Nitra. Aplikácia komunikuje v slovenskom aj anglickom jazyku.

V nastaveniach sa ale dá zvoliť aj ortodoxná nitránčina – nárečie typické pre oblasť Nitry. Do tohto dialektu je preložený príbeh hry, otázky a úlohy.

Pokiaľ plánujete letný rodinný výlet, okolie Nitry za spoznávanie určite stojí. Aplikáciu Cesty mladého Corgoňa si pohodlne stiahnete z obchodu Google Play (TU) alebo Apple App Store (TU).