Úvod Výrobcovia Xiaomi Xiaomi sa s tým nebabre: Ich nový telefón má mať až 16...

Xiaomi sa s tým nebabre: Ich nový telefón má mať až 16 GB RAM!

4

Juhokórejský výrobca Samsung pred pár mesiacmi vydal Galaxy S20 Ultra, vlajkovú loď, ktorej operačná pamäť dosahuje ohromujúcich 16 GB. Aktuálne sa dozvedáme, že s rovnakou kapacitou RAM môže už čoskoro doraziť aj čínske Xiaomi. O téme informuje server Gizmochina.

Kapacita operačnej pamäte je však momentálne to jediné, čo o záhadnom smartfóne vieme. Informácie o jeho existencii či už možno prebiehajúcom vývoji vychádzajú zo špekulácií šíriacich sa na domácom území, čiže v Číne.

Zdroj: Digital Chat Station (Weibo)/Gizmochina

Šepká sa, že nadchádzajúci smartfón od Xiaomi so 16 GB RAM by mohol byť súčasťou radu Mi MIX. Konkrétny názov zariadenia však zatiaľ nie je známy.

Pravdepodobnosť, že pôjde o smartfón zo série Mi MIX, je pomerne vysoká. Už dlhšie sa totiž šíri informácia, že nachádzajúci smartfón patriaci do tohto radu bude podobný Mi MIX Alpha, no bude poháňaný čipsetom Snapdragon 865 od spoločnosti Qualcomm. Taktiež sa hovorí, že zariadenie sa už nachádza v štádiu produkcie.

Zatiaľ vám uvedené informácie odporúčame brať s aspoň menšou rezervou, keďže výrobca existenciu smartfónu so 16 GB RAM doposiaľ nepotvrdil. Ak sú ale špekulácie pravdivé, mohli by sme sa dodatočné informácie ohľadom záhadného zariadenia dozvedieť v priebehu nasledujúcich týždňov.