Úvod Výrobcovia Samsung Samsung chystá telefón s vymeniteľnou batériou: Bude mať len 1 GB RAM...

Samsung chystá telefón s vymeniteľnou batériou: Bude mať len 1 GB RAM a 4-jadrový procesor

0

V našom nedávnom článku sme vás informovali o tom, že Samsung pracuje na lacnom smartfóne s vymeniteľnou batériou. Netrvalo dlho a očakávaný produkt sa dopracoval do známeho benchmarku, ktorý nám poodhaľuje prvé kľúčové špecifikácie. O novinke informuje server SamMobile.

Pripravovaný telefón s vymeniteľnou batériou je v prostredí Geekbench známy ako model SM-A013F. Už na prvý pohľad je zrejmé, že pôjde o veľmi lacný smartfón pre menej náročných užívateľov, ktorí smartfóny využívajú len na základné účely, ako je napríklad telefonovanie či četovanie.

Jeho základná výbava totiž obsahuje procesor MediaTek MT6739, ktorý sa skladá zo 4 jadier Cortex-A53 s taktom 1,5 GHz. Spolupracuje s grafickým čipom IMG GE8100 s taktom 570 Hz a len 1 GB operačnej pamäte RAM.

Zdroj: Geekbench/SamMobile

Môže ísť o Galaxy A01e?

Existuje však možnosť, že uvedené špecifikácie nepatria zariadeniu s vymeniteľnou batériou, ale novému modelu z radu Galaxy A. Číslo SM-A013F sa totiž výrazne podobá na označenie SM-A015F patriace modelu Galaxy A01, ktoré debutovalo ešte v januári tohto roku. Práve sa teda môžeme pozerať na proporcie jeho lacnejšieho variantu.

Je tu ale jeden háčik. Ak by totiž skutočne malo ísť o nové zariadenie z radu Galaxy A, presnejšie Galaxy A01e, Samsung by mu s najväčšou pravdepodobnosťou pripísal označenie SM-012F.

Nech už zariadenie debutuje pod akýmkoľvek názvom, stále pôjde o najlacnejší telefón, ktorý nám Samsung tento rok ponúkne.

Očakávame, že sa dodatočné informácie o stále pomerne záhadnom smartfóne dozvieme počas najbližších týždňov.