Úvod Výrobcovia Samsung Samsung sa poponáhľa: Hodinky Galaxy Watch 3 prídu skôr než sme čakali

Samsung sa poponáhľa: Hodinky Galaxy Watch 3 prídu skôr než sme čakali

0

Spoločnosť Samsung plánuje predstaviť v druhej polovici roka celú plejádu nových zariadení, okrem iných aj inteligentné hodinky a bezdrôtové slúchadlá do uší.

Na pódiu podujatia Samsung Unpacked, ktoré by sa malo odohrať 5. augusta, uvidíme nové S Pen smartfóny Galaxy Note 20 a Galaxy Note 20+ (možno Ultra) a pravdepodobne tiež ohybný Galaxy Fold 2.

Prirodzene sa predpokladalo, že Samsung počas tejto udalosti predstaví aj nové smart hodinky a bezdrôtové slúchadlá. Podľa portálu TECHBYTE to tak ale nebude. Hodinky a slúchadlá podľa neho výrobca predstaví v predstihu, už v priebehu júla.

Do predaja by mali následne vstúpiť v rovnakom čase, v akom sa odohrá predstavenie Samsung Unpacked. Sammobile je zatiaľ jediný zdroj, ktorý to tvrdí. Jeho informácie však bývajú väčšinou správne.

Nový model hodiniek z dielne Samsungu ponesie označenie Galaxy Watch 3. Malo by ísť o zatiaľ najdrahšie hodinky s logom Samsung, o čo sa sčasti postará prevedenie z titánu. Minimálne pri najvyššej verzii.

Očakávame návrat mechanickej otočnej lunety, dostupnosť dvoch veľkostí (41 a 45 mm), vodotesnosť 5ATM, odolnosť MIL-STD-810G, funkciu EKG alebo vylepšené nástroje pre monitorovanie fyzických aktivít. Výrobca zostane prirodzene verný vlastnému operačnému systému Tizen.

Nové bezdrôtové slúchadlá do uší by mali byť nakoniec dostupné na trhu pod označením Galaxy Buds Live. Zo začiatku boli identifikované ako Galaxy Bean, neskôr ako Galaxy BudsX.

Foto: Roland Quandt, winfuture.de

Názov Galaxy Bean figuroval v dokumente z registrácie ochrannej známky na Európskom úrade priemyselného vlastníctva. Slúchadlá sú považované za nástupcu športovo ladeného modelu Gear IconX.

Iné označenie, Galaxy BudsX, zase vyplývalo z dokumentu Amerického úradu pre správu patentov a ochranných známok. Viac ako názov sú dôležitejšie vlastnosti nových slúchadiel.

Budú mať úplne nový tvar, dva integrované meniče a tri mikrofóny, snáď aj aktívne potláčanie okolitého hluku a maloobchodnú cenu približne 150 dolárov. U nás by sa mohli predávať po vzore modelu GalaxyBuds+ za približne 179 eur.

Ide však len o tip a zatiaľ musíme stále vyčkávať na oficiálne potvrdenie doteraz zozbieraných informácií.