Úvod Výrobcovia Samsung Samsung si to rozmyslel: Inteligentné hodinky opäť vybaví mechanickou lunetou

Samsung si to rozmyslel: Inteligentné hodinky opäť vybaví mechanickou lunetou

0

Spoločnosť Samsung v priebehu minulého roka predstavila dva modely inteligentných hodiniek – Galaxy Watch Active a Galaxy Watch Active 2, ktoré sú zamerané na aktívny životný štýl.  

Elegantným a funkciami nabitým hodinkám, však chýba jedna vec, ak opomenieme sľúbené EKG, ktoré stále do našich končín nedorazilo (Watch Active 2). Inžinieri juhokórejskej spoločnosti vymenili mechanickú otočnú lunetu za dotykové riešenie.

Virtuálna digitálna luneta funguje dobre a spoľahlivo, no predsa len, pocit a komfort z fyzického ovládania úplne nahradiť nedokáže. Mechanickou lunetou boli naposledy vybavené modely Galaxy Watch v 46 a 44 mm verzii, ktoré boli predstavené ešte v auguste roku 2018.

Kto tieto hodinky vlastní, vie, že luneta má viac praktických výhod ako len rýchle a jednoduché ovládanie užívateľského prostredia. Dobre totižto funguje aj ako nárazník. Ak hodinkami nechtiac švihnete o hranu stola alebo inú prekážku, odnesie si to silný a vystúpený rám, nie displej.

hodinky
Samsung Galaxy Watch (42 mm)

Dobrou správou je, že sa mechanická luneta vráti späť. Bude súčasťou nových, nadchádzajúcich inteligentných hodiniek Samsung, ktoré teda môžeme predbežne označiť ako Galaxy Watch 2.

Uvádza to portál sammobile.com, ktorý je tradične veľmi dobre informovaný. Nové hodinky by mali mať priemer 45 milimetrov. Zatiaľ nevieme, či bude k dispozícii aj iný typ s väčším, poprípade menším priemerom. Samsung by mal tiež premiérovo ponúknuť verziu s telom z titánu.

Rovnako nepoznáme obdobie predstavenia. Vzhľadom na to, že koncom leta výrobca uvedie na trh S-Pen smartfón Galaxy Note 20, môžeme predpokladať, že mu budú robiť spoločnosť práve nové hodinky. Pripojiť by sa k nim mali aj nové slúchadlá Galaxy BudsX.

Predstavenie týchto zariadení zrejme prebehne prostredníctvom online vysielania, čo bude v prípade Samsungu po prvýkrát. Premiéru rodiny Galaxy S10 sme stihli absolvovať ešte v štandardnom formáte, teda osobne.