Úvod Výrobcovia Google Obrovský úspech pre Google: Firma predala rekordných 7,2 milióna kusov smartfónov Pixel!

Obrovský úspech pre Google: Firma predala rekordných 7,2 milióna kusov smartfónov Pixel!

0

Aj keď Pixel 4 nezožal taký úspech, ako sa očakávalo, Google stále dokázal počas minulého roka expedovať úctyhodný počet smartfónov. Podľa korporácie IDC spoločnosť minulý rok podala vôbec najlepší výkon, keďže sa jej podarilo expedovať približne 7,2 milióna modelov.

Ako píše serve TECHBYTE, podľa správy z minulého mesiaca sa spoločnosti podarilo v priebehu 6 mesiacov predať len 2 milióny modelov Pixel 4. Časť z tejto hodnoty pritom pochádza z tohto roku.

Aj napriek tomu sa však spoločnosti pomerne darilo. Zdrojom úspechu bol s najväčšou pravdepodobnosťou smartfón Pixel 3a, ktorý sa vďaka skvelému pomeru ceny a výkonu tešil ohromnej popularite. Aktuálne sa u nás predáva za približne 360 eur.

Smartfóny Pixel boli obľúbené najmä v Európe, Japonsku a Spojených štátoch amerických

Francisco Jeronimo z IDC prostredníctvom siete Twitter informuje, že smartfóny značky Pixel boli veľmi obľúbenou voľbou v západných častiach Európy, Japonsku a Spojených štátoch amerických.

7,2 milióna však nebolo dostatočne vysoké číslo na to, aby sa Google umiestnil v prvej desiatke. Len pre porovnanie, spoločnosti OnePlus sa vraj v roku 2019 podarilo predať približne 2 milióny modelov len v Indii.

Len čas ukáže, či si Google tento rok polepší alebo naopak, pohorší. K dosiahnutiu vyšších predajov by mu mohol pomôcť očakávaný Pixel 4a, ktorý sme vám viac priblížili v samostatných článkoch.