Úvod Výrobcovia Honor Cítite teplotu? Tento telefón vám ju zmeria, stačí mu zadná kamera!

Cítite teplotu? Tento telefón vám ju zmeria, stačí mu zadná kamera!

1

Moderné smartfóny sú niečo ako digitálny švajčiarsky nožík pripojený na internet. Okrem telefonovania a zasielania správ zvládnu fotiť a nakrúcať videá, sú navigáciou a prehrávačom hudby zároveň, vyhľadávačom informácií, platobným prostriedkom, monitorujú fyzickú aktivitu… a tak ďalej.

Akú ďalšiu funkciu by mohli súčasné smartfóny mať? Napríklad teplomer. Nie taký, ktorý vám povie, ako je vonku, aby ste vedeli, ako sa máte obliecť. Nový smartfón od Honor dokáže zmerať teplotu ľudského tela, píše AndroidAuthority.

Či funkcia vznikla na margo aktuálnej situácie súvisiacej s pandémiou koronavírusu alebo bola plánovaná už dlhšie, nevieme. V každom prípade existuje. Je ňou vybavený Honor Play 4 Pro, ktorý je zatiaľ čerstvo dostupný len na trhu v Číne. Môžeme predpokladať, že sa časom dostane aj do Európy, možno pod iným označením.

zmerať teplotu
Foto: Honor

Honor Play 4 Pro meria teplotu pomocou infračerveného snímača, ktorý je umiestnený na zadnej strane zariadenia. Stačí smartfón oprieť o čelo a pár sekúnd počkať na výsledok. Meranie asi nebude exaktne presné, no pre orientačné účely by mohlo stačiť.

Infračervené senzory nie sú vo svete smartfónov ničím novým. Je možné, že takúto funkciu v budúcnosti poskytnú aj smartfóny iných značiek, keďže jej implementácia nemusí byť extra zložitá. Zákazníci asi nemajú dôvod na to, aby ju odmietali.

Samozrejme, osobný teplomer nie je niečo, čo by malo rozhodovať o kúpe nového smartfónu. Honor Play 4 Pro6,57-palcový LCD displej s duálnou selfie kamerou, čipset Kirin 990, 8 GB RAM, 4200 mAh batériu, či 40 Mpx hlavný fotoaparát.

V Číne sa predáva po prepočte za asi 360 eur. Služby a aplikácie od Google zariadenie neobsahuje.